"ravitsemus" - Selaus asiasanan mukaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Viitteet 1-20 / 32
-
Aivoterveyden edistäminen
(2022)Aivoterveyden edistäminen on tärkeää kaikille. Aivot ovat ihmisen tärkein elin, ja ne säätelevät kehon perustoimintoja, kognitiivisia toimintoja ja käyt-täytymistä. Kognitiivista työtä käytetään koko ajan lapsuudesta aina ... -
Alle kouluikäisten lasten ruoka-aineallergiat
(2022)Lasten ruoka-aineallergiat ovat yleistyneet kehittyneissä teollisuusmaissa viime vuosikymmenten aikana. Suomalaisista lapsista 3–9 %:lla on jokin ruoka-aineallergia. Allergioiden nopean yleistymisen syyksi on arveltu ... -
Asukkaan vajaaravitsemuksen tunnistaminen osana laadukasta asumispalvelua
(2023)Ravitsemus on merkittävä terveyttä ja hyvää elämänlaatua ylläpitävä ja edistävä tekijä myös kehitysvammaisilla ihmisillä. Hyvä ravitsemushoito on merkittävä ja olennainen osa asiakkaiden ja potilaiden sosiaali- ja ... -
FINGER-toimintamallin jalkauttaminen ReissuEllu-hankkeessa
(2020)Väestön ikääntymisen myötä myös muistisairauksien esiintyminen lisääntyy. Etelä-Savossa tämä negatiivinen kehitys korostuu, sillä maakunnan väestö on lähtökohtaisesti muuta maata iäkkäämpää ja toimintakyvyltään heikompaa. ... -
HELPPOA JA TERVEELLISTÄ KOTIRUOKAA E-KIRJAN SYNTYPROSESSI
(2021)Opinnäytetyön tavoitteena oli luoda E-kirja ruokaohjeista, jotka mahdollistavat helpon ja terveellisen kotiruuan valmistamisen. Työssä käsitellään terveellistä ravitsemusta, suomalaisten ravitsemussuosituksia ravintopyramidin ... -
Hyvinvointia omaishoitajille -kirjanen tukemaan ikääntyneen omaishoitajan arkea ja voimavaroja kotiympäristössä
(2022)TIIVISTELMÄ Tämän toiminnallisen opinnäytetyön tarkoituksena oli tuottaa Suomen Punaiselle Ristille kirjanen, jonka kohderyhmänä ovat ikääntyneet omaishoitajat. Omaishoitajuus on usein hyvin sitovaa ja oman ajan ... -
Hyvän ravitsemuksen edistämisen malli Kymenlaakson hyvinvointialueen ikääntyneiden ympärivuorokautisessa palveluasumisessa
(2023)Opinnäytetyön tarkoituksena oli laatia Kymenlaakson hyvinvointialueen ikääntyneiden ympärivuorokautisessa palveluasumisessa ravitsemusvastaaviksi nimetyille työntekijöille tehtävänkuvaus. Tavoitteena oli tukea ravitsemusvastaavien ... -
Ikäihmisten ruokaympäristö eri alueilla Suomessa. Ikäihmisten, palvelujen tuottajien ja kehittäjien näkemyksiä kauppa- ja ruokapalveluista
Xamk Kehittää 201 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2022)Tässä julkaisussa tarkastellaan ikäihmisten ruokaympäristöä neljällä eri alueella Suomessa. Ruokaympäristöstä tarkastelun kohteena ovat erityisesti ruokaan liittyvät palvelut ja niiden saavutettavuus, saatavuus, edullisuus, ... -
Ikääntyneen ravitsemus ja ruokapalvelut -opintojakso verkko-opintoina
(Ammattikeittiöosaajat ry, 2021) -
Ikääntyneiden ravitsemustila tehostetussa palveluasumisessa vuosina 2018 ja 2020 RAI-arvojen perusteella
(2020)Opinnäytetyön tarkoituksena on vertailla vuosien 2018 ja 2020 PHHYKY:n tehostetun palveluasumisen yksikön asukkaiden ravitsemustilaa RAI-LTC-arvioinneista johdettujen tulosten perusteella sekä verrata yksikön tuloksia ... -
Ikääntyneiden ruokaympäristö : Mäntyharjulaisten yli 70-vuotiaiden kokemuksia alueen ruokapalveluista
(2021)Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää mäntyharjulaisten yli 70-vuotiaiden kotona-asuvien ikäihmisten omaa näkemystä siitä, millainen on heidän oman elinalueensa ruokaympäristö sekä miten he suhtautuvat tarjolla ... -
Ikääntyneiden vajaaravitsemuksen arviointi ja hoito : ohje palvelutalon henkilökunnalle
(2024)Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli tuottaa ohje ikääntyneiden vajaaravitsemuksesta Mikkelin Kotikaari ry:n käyttöön. Tavoitteena oli lisätä yhdistyksen palvelutalojen henkilökunnan osaamista ikääntyneiden vajaaravitsemuksen ... -
Kamppailu-urheilijan ravitsemus
(2022)Tämän opinnäytetyön toimeksiantajana toimii Kamppailuinstituuttiin kuuluva Kamppailuareena Mikkeli. Opinnäytetyön tarkoituksena oli etsiä ajankohtaista tietoa kamppailu-urheilijan ravitsemuksesta. Aiheesta oli ennestään ... -
Kasvisruokavaliota noudattavan henkilön ohjaaminen terveydenhuollossa - Suuntalinjat terveydenhuollon ammattihenkilöille.
(2009)Työn tarkoituksena on tarkastella eri-ikäisten asiakkaiden kasvisruokavalioita, niiden koostamista ja turvallisuutta. Lisäksi paneudun työssäni tarkastelemaan ammattihenkilöiden antamaa ravitsemuksellista ohjausta ... -
Kokataan yhdessä -palvelusta ruokailoa ikääntyneille
(2022)TIIVISTELMÄ Kun ikääntyneiden määrä lisääntyy lähivuosina ja tavoitteena on kotona asuminen mahdollisimman pitkään, tarvitaan lisää erilaisia palveluita tukemaan kotona asumisen mahdollisuuksia. Ikääntyneiden toiveet ... -
Kotona asuvien ikäihmisten ravitsemus: huoneentaulu sairaanhoitajaopiskelijoiden käyttöön
(2022)Tiivistelmä Ikäihmisten ravitsemus on tärkeä aihe, johon sairaanhoitajaopiskelijoiden tulee myös pe rehtyä. Ikäihmisten osuus väestöstä on suuri ja oikeanlaisella ravitsemuksella on suuri mer kitys heidän terveytensä ja ... -
Kotona asuvien ikäihmisten ruokaan liittyvien palvelujen kehittäminen. Palvelukokeilujen tuloksia ja hyviä käytänteitä monitoimijaiselle kehittämisyhteistyölle
Xamk Kehittää 202 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2022)Ikäihmisten ravitsemusterveyden edistäminen on yhteiskunnan tärkeä tehtävä. Hyvä ravitsemus rakentaa hyvinvointia, parantaa elämänlaatua ja vähentää sosiaalista eriarvoistumista. Se ylläpitää terveyttä ja toimintakykyä ja ... -
Kotona asuvien ikääntyvien ruokaympäristö Juvalla: kartoitus ravitsemukseen liittyvistä valinnoista ja niihin liittyvistä tarpeista
(2022)Tutkimuksellisen opinnäytetyön tavoitteena oli kartoittaa yli 70-vuotiaiden kotona asuvien juvalaisten ikääntyvien omia tottumuksia siitä, millainen on heidän oman asuinalueensa ruokaympäristö, millaisia ravitsemukseen ... -
Koulun välipala auttaa jaksamaan
(Ammattikeittiöosaajat ry, 2021) -
Kouluruokailun kehittämiskohteiden kartoitus
(2020)Opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Palmia Oy. Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää kyselyn avulla opiskelijoiden mielipiteitä kouluruokailusta ja miten he haluaisivat kehittää kouluruokailua. Palveluntarjoajina ...