KoulutusalaSeinäjoen ammattikorkeakouluMajoitus- ja ravitsemisala
Viitteet 1-20 / 414
-
1 - 3-vuotiaiden sairaalaruokailu ja sen kehittäminen : Case: Sormiruokailulista Oulun yliopistolliselle sairaalalle
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2018)Lasten ruokatottumukset kehittyvät voimakkaasti 1 - 3-vuoden iässä. Perinteisen soseruokailun rinnalle on nousemassa yhä enenemässä määrin sormiruokailu eli baby-led weaning. Sormiruokailu on lapsentahtista ruokailua, jossa ... -
A la carte -ruokalistan ja annoskorttien suunnittelu : Case: Lomayhtymä Finland Oy / Kylpylä Kivitippu
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2014)Opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella ja kehittää uusi a la carte -ruokalista Kylpylä Kivitippuun Lappajärvelle. Ravintolan ruokalista on pysynyt samantapaisena jo useamman vuoden ajan, joten toimeksiantaja halusi, ... -
ADHD-lasten ruokailun ja ravitsemuksen haasteet
(2023)Attention-deficit hyperactivity disorder (ADHD) on aktiivisuuden ja tarkkaavuuden toimintakykyä heikentävä kehityksellinen häiriö, joka ilmenee tarkkaamattomuutena, ylivilkkautena ja impulsiivisuutena. Niin kuin kaikkeen ... -
Aktiivisesti liikkuvien nuorten ravitsemusohjaus: mobiilisovellus terveyskasvatuksen työkaluna
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2016)Tämän toiminnallisen opinnäytetyön aiheena oli kehittää aktiivisille nuorille suunnattu terveyttä edistävä mobiilisovellus. Työn tavotteena oli, että aktiivisesti liikkuva nuori saisi päivittäiseen käyttöönsä älypuhelimelle ... -
Ammatillisen koulutuksen ja työelämäyhteistyön kehittäminen Satakunnassa: case : Sataedu ja luonnontuotteita elintarvikkeina hyödyntävät yritykset
(2023)Ammatillisen koulutuksen ja työelämän sujuvalla yhteistyöllä varmistetaan ammatillisten osaajien saaminen työelämään nyt ja tulevaisuudessa. Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää ammatillisen koulutuksen ravintola- ... -
Ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden tyytyväisyys kouluruokalan ja -kahvion tarjoamiin palveluihin: Case Sedu Lapua
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2016)Työn tavoitteena oli selvittää opiskelijoiden tyytyväisyyttä kouluruokailuun sekä opiskelijakahvion palveluihin. Kahvion kyselyn osuudella tavoitteena oli saada tietoa opiskelijoiden tyytyväisyydestä kahvion tuotevalikoimaan ... -
Ammattikeittiön omavalvontasuunnitelman päivitys ja siivoussuunnitelman kehitys. Case: Ravintola Pyynikin Brewhouse
(2024)Opinnäytetyön tavoitteena oli päivittää omavalvontasuunnitelma ja kehittää siivoussuunnitelmaa ekologisempaan suuntaan puhdistusaineiden osalta, sekä tuoda mikrokuitusiivous osaksi ravintolan siivousta. Tämän tarkoituksena ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad -
Ammattikeittiön yhdistelmäuunien ohjelmointi ja työnopastuskortit : Case: Kauhajoen yhteiskoulun keskuskeittiö
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2010)Opinnäytetyön ensisijaisena tavoitteena oli ohjelmoida toimeksiantajan, Kauhajoen yhteiskoulun keskuskeittiön, yhdistelmäuuneihin ruokalistan mukaiset ruokaohjeet. Lisäksi tavoitteena oli tehdä työnopastuskortit keskuskeittiön ... -
Ammattikeittiötoiminnan kehittäminen ekologisemmaksi ja ympäristöystävällisemmäksi : case Aaltoravintola Oy
(2024)Yrityksen liiketoiminnan tärkeimpiä kulmakiviä tulevaisuudessa tulee olemaan vihreään kulutukseen siirtyminen ja sen analysointi myös ruokaa tuottavissa yrityksissä. Opinnäytetyön tarkoitus oli kartoittaa ympäristönäkökulmien ... -
Ammattikorkeakoulujen ylempien matkailu- ja ravitsemisalan opinnäytetöiden vaikuttavuus : tarkastelussa LAB-ammattikorkeakoulu, SAMK, SeAMK, TAMK ja TURKU AMK
(2024)Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia ylempien ammattikorkeakoulujen matkailu- ja ravitsemisalan opinnäytetöiden vaikuttavuutta alan kehittäjinä. Opinnäytetyön toimeksiantajana oli restonomien koulutuksen ja elinkeinon ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad -
Annoskoon arvioinnin luotettavuus : Restonomi- ja sosionomiopiskelijoiden ruokamäärien arvioinnin erot
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2017)Ruoka-annoskokojen arviointitutkimuksen tavoitteena oli selvittää, miten ravitsemisalalla opiskelevien ja työskentelevien ruoka-annoskokojen arvioinnit eroavat keskenään varhaiskasvatukseen suuntautuneiden sosionomiopiskelijoiden ... -
Anoreksiapotilaiden ruoantilausjärjestelmän kehittäminen
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2015)Normaalin ja häiriintyneen syömisen rajanveto on hankalaa. Oireista muodostuu-kin häiriö, kun toiminta on toistuvaa ja se alkaa haitata henkilön fyysistä ja psyyk-kistä toimintaa. (Keski-Rahkonen, Charpentier & Viljanen ... -
Arjen ruokakasvatus varhaiskasvatuksessa Case: Alavuden kaupunki
(2020)Ruokakasvatus on tärkeä osa varhaiskasvatusta. Ruokakasvatuksen avulla edistetään lasten myönteistä suhtautumista ruokaan ja syömiseen sekä tuetaan monipuolisia ja terveellisiä ruokatottumuksia. Työn tavoitteena oli ... -
Arvostuksen ja johtamisen vaikutus työhyvinvointiin
(2021)Tämän työn tavoitteena oli selvittää ruokapalvelutyöntekijöiden työhyvinvoinnin ja arvostuksen kokeminen työyhteisön sisällä. Työn aihe syntyi omasta mielenkiinnosta ja työkokemuksista eri julkisten alojen keittiöillä, ... -
Asiakastyytyväisyyden mittaaminen ja seurantajärjestelmän luominen : Case: Pirjon Pakari Seinäjoki Oy:n gluteenittomat tuotteet
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2017)Työn tavoitteena oli selvittää asiakkaiden tyytyväisyyttä Pirjon Pakari Seinäjoki Oy:n Kauhajoen gluteenittoman leipomon valmistamiin tuotteisiin sekä löytää tuotteiden tai pakkauksien hyvät sekä mahdollisesti kehittämistä ... -
Asiakastyytyväisyys henkilöstöravintoloissa : Case: Atria Suomi Oy
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2009)Työpaikkaruokailun tavoitteena on järjestää työntekijöille mahdollisuus syödä ra-vitseva ja kohtuuhintainen ateria työpäivän aikana, ylläpitää ja edistää työntekijöi-den henkistä vireyttä, terveyttä ja työtehoa sekä ohjata ... -
Asiakastyytyväisyys henkilöstöravintoloissa : Case: Atria Suomi Oy
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2016)Tämä työ on pitkittäistutkimus, joka seuraa Nikulan ja Riihimäen syksyn 2007, Vuorelan kevään 2009 ja Bohjasen ja Ohramaan syksyn 2012 tutkimuksia Atria Suomi Oy:n henkilöstöravintoloiden asiakastyytyväisyydestä. Työn ... -
Asiakastyytyväisyys henkilöstöravintoloissa : Case: Atria Suomi Oy
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2013)Lämmintä lounasta syö kodin ulkopuolella päivittäin noin kaksi miljoonaa kansalaista. Vuonna 2008 henkilöstöravintolat tuottivat 61 miljoonaa ateriaa vuodessa. (Joukkoruokailun kehittäminen 2010, 23.) Päivän ainut lämmin ... -
Asiakastyytyväisyys ja toiminnan kehittäminen henkilöstöruokailussa: Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin henkilöstöravintola Pihlaja
(2022)Tutkimuksen tavoitteena oli asiakastyytyväisyyden kehittäminen henkilöstöravintola Pihlajan asiakkaille. Tavoitteena oli analysoida ja verrata vuosien 2013, 2018 ja 2021 asiakastyytyväisyyskyselyitä. Näiden pohjalta ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad -
Asiakastyytyväisyys päiväkotilasten ruokapalveluissa Case: Seinäjoen kaupunki
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2011)Terveelliset ruokatottumukset opitaan jo lapsuusiässä. Ne ohjaavat ruoan valintaa vielä aikuisenakin. Päiväkotiruokailu antaa lapselle hyvää esimerkkiä monipuolisen ruoan valinnassa ja hyvien ruokatapojen noudattamisessa. Tämän ...