Asiakastyytyväisyys päiväkotilasten ruokapalveluissa Case: Seinäjoen kaupunki
Sankari, Salla (2011)
Sankari, Salla
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2011
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011111814820
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2011111814820
Tiivistelmä
Terveelliset ruokatottumukset opitaan jo lapsuusiässä. Ne ohjaavat ruoan valintaa vielä aikuisenakin. Päiväkotiruokailu antaa lapselle hyvää esimerkkiä monipuolisen ruoan valinnassa ja hyvien ruokatapojen noudattamisessa.
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää leikki-ikäisten lasten tyytyväisyyttä ruokapalveluihin Seinäjoen alueella. Toimeksiantajana on Seinäjoen kaupungin ruokapalvelut.
Tutkimusmenetelmänä oli teemahaastattelu, jonka avulla selvitettiin päiväkotilasten tyytyväisyyttä haastattelupäivän ateriointiin. Lisäksi haluttiin selvittää lasten tyytyväisyyttä ruokailutilanteeseen ja sen viihtyvyyteen sekä kerättiin lasten kehit-tämisideoita ruokapalveluille.
Tutkimuksen kohderyhmänä oli Seinäjoen alueen viiden päiväkodin lapsia, jotka olivat iältään 4-7–vuotiaita, sekä tyttöjä että poikia. Lapset valikoitiin hoitajien toimesta. Päiväkodit valikoitiin yhdessä toimeksiantajan kanssa. Lapsia haastateltiin yksittäin ja pääosin vasta lounaan jälkeen. Haastattelut toteutettiin päiväkodeissa lokakuussa 2011. Haastattelut nauhoitettiin ja litteroitiin.
Haastatteluun osallistui kaiken kaikkiaan 50 lasta, joista poikia oli 27 ja tyttöjä 23. Lapset olivat erittäin tyytyväisiä ruokaan ja sen makuun. Ruokailutilanteen melu koettiin suurimmalta osin liian kovaksi. Ruokailutilanteen tulisi olla rauhallinen ja mieluisa kaikille.
Kaiken kaikkiaan lapset olivat erittäin tyytyväisiä päiväkotiruokailuun ja erityisesti itse ruokaan. Ainoaksi kehittämisen kohteeksi esille nousi ruokailussa ilmenevä melu.
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää leikki-ikäisten lasten tyytyväisyyttä ruokapalveluihin Seinäjoen alueella. Toimeksiantajana on Seinäjoen kaupungin ruokapalvelut.
Tutkimusmenetelmänä oli teemahaastattelu, jonka avulla selvitettiin päiväkotilasten tyytyväisyyttä haastattelupäivän ateriointiin. Lisäksi haluttiin selvittää lasten tyytyväisyyttä ruokailutilanteeseen ja sen viihtyvyyteen sekä kerättiin lasten kehit-tämisideoita ruokapalveluille.
Tutkimuksen kohderyhmänä oli Seinäjoen alueen viiden päiväkodin lapsia, jotka olivat iältään 4-7–vuotiaita, sekä tyttöjä että poikia. Lapset valikoitiin hoitajien toimesta. Päiväkodit valikoitiin yhdessä toimeksiantajan kanssa. Lapsia haastateltiin yksittäin ja pääosin vasta lounaan jälkeen. Haastattelut toteutettiin päiväkodeissa lokakuussa 2011. Haastattelut nauhoitettiin ja litteroitiin.
Haastatteluun osallistui kaiken kaikkiaan 50 lasta, joista poikia oli 27 ja tyttöjä 23. Lapset olivat erittäin tyytyväisiä ruokaan ja sen makuun. Ruokailutilanteen melu koettiin suurimmalta osin liian kovaksi. Ruokailutilanteen tulisi olla rauhallinen ja mieluisa kaikille.
Kaiken kaikkiaan lapset olivat erittäin tyytyväisiä päiväkotiruokailuun ja erityisesti itse ruokaan. Ainoaksi kehittämisen kohteeksi esille nousi ruokailussa ilmenevä melu.