Ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden tyytyväisyys kouluruokalan ja -kahvion tarjoamiin palveluihin: Case Sedu Lapua
Rajaniemi, Tiina (2016)
Rajaniemi, Tiina
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201601251604
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201601251604
Tiivistelmä
Työn tavoitteena oli selvittää opiskelijoiden tyytyväisyyttä kouluruokailuun sekä opiskelijakahvion palveluihin. Kahvion kyselyn osuudella tavoitteena oli saada tietoa opiskelijoiden tyytyväisyydestä kahvion tuotevalikoimaan ja palveluun. Työ toteutettiin keittiöhenkilökunnan tarpeesta kartoittaa opiskelijoiden tyytyväisyyttä kouluruokailuun. Lapualla on toiminut muutaman vuoden ajan opiskelijakahvio ruokalan yhteydessä. Samassa kouluruokailua koskevan kyselyn kanssa teetet-tiin kysely opiskelijoiden tyytyväisyydestä kahvion tuotteisiin ja palveluun.
Tutkimuksen vastaukset kerättiin luokkiin jaettavien kyselylomakkeiden avulla. Tyytyväisyyskysely toteutettiin ammatillista tutkintoa suorittaville opiskelijoille La-puan opetuspisteessä. Tutkimus toteutettiin kvantitatiivisena kyselytutkimuksena. Kyselylomakkeet välitettiin opettajille ja aikaa kyselyn teettämiseen oli viikko. Ky-selylomakkeet täytettiin luokissa opettajan valvonnassa. Tällä tavoin saatiin vas-tauksia mahdollisimman paljon ja vastaukset eivät sisältäneet asiattomia kom-mentteja. Pääpaino kyselyssä oli ruokalan osuudella, jonka vastausprosentiksi saatiin 88. Vastauksia saatiin 230 kappaletta ruokalan osalta ja kahvion osuuteen vastauksia tuli 197 kappaletta.
Kyselyyn vastanneista miesten osuus oli 74 % ja naisten osuus oli 26 %. Tulos-ten perusteella suurin osa opiskelijoista oli tyytyväisiä kouluruokaan. Ruokalan siisteyteenkin oltiin tyytyväisiä. Vastaajista vain kolme ilmoitti, ettei ole siisteyteen tyytyväinen. Lähes kaikki vastaajista nauttivat koululounaan päivittäin tai melko usein. Ainoastaan 10 % vastaajista ilmoitti ruokailevansa koulussa harvoin tai ei koskaan. Koululounaan lisäksi suurin osa vastaajista (77 %) söi myös toisen lämpimän aterian melko usein tai päivittäin. Kahvion tuotteisiin oltiin myös tyyty-väisiä. Eniten negatiivista palautetta tuli kahvion asiakaspalvelusta, johon toivot-tiin parannusta.
Tutkimuksen vastaukset kerättiin luokkiin jaettavien kyselylomakkeiden avulla. Tyytyväisyyskysely toteutettiin ammatillista tutkintoa suorittaville opiskelijoille La-puan opetuspisteessä. Tutkimus toteutettiin kvantitatiivisena kyselytutkimuksena. Kyselylomakkeet välitettiin opettajille ja aikaa kyselyn teettämiseen oli viikko. Ky-selylomakkeet täytettiin luokissa opettajan valvonnassa. Tällä tavoin saatiin vas-tauksia mahdollisimman paljon ja vastaukset eivät sisältäneet asiattomia kom-mentteja. Pääpaino kyselyssä oli ruokalan osuudella, jonka vastausprosentiksi saatiin 88. Vastauksia saatiin 230 kappaletta ruokalan osalta ja kahvion osuuteen vastauksia tuli 197 kappaletta.
Kyselyyn vastanneista miesten osuus oli 74 % ja naisten osuus oli 26 %. Tulos-ten perusteella suurin osa opiskelijoista oli tyytyväisiä kouluruokaan. Ruokalan siisteyteenkin oltiin tyytyväisiä. Vastaajista vain kolme ilmoitti, ettei ole siisteyteen tyytyväinen. Lähes kaikki vastaajista nauttivat koululounaan päivittäin tai melko usein. Ainoastaan 10 % vastaajista ilmoitti ruokailevansa koulussa harvoin tai ei koskaan. Koululounaan lisäksi suurin osa vastaajista (77 %) söi myös toisen lämpimän aterian melko usein tai päivittäin. Kahvion tuotteisiin oltiin myös tyyty-väisiä. Eniten negatiivista palautetta tuli kahvion asiakaspalvelusta, johon toivot-tiin parannusta.