KoulutusalaOpinnäytetyöt (Avoin kokoelma)Bio- ja elintarviketekniikka
Viitteet 1-20 / 189
-
5S-menetelmän käyttöönotto analyysilaboratoriossa
(2020)Lean on Toyotan luoma jatkuvan oppimisen ja kehittämisen johtamisfilosofia, joka on laajasti käytössä eri alojen organisaatioissa. Lean-ajattelu perustuu tuotannosta löytyvien arvoa lisäämättömien työvaiheiden eli hukkien ... -
Actinobacillus pleuropneumoniaen serotyyppien 1,7,12 ja 3,6,8 PCR-menetelmien validointi
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2017)Työ suoritettiin Eviran Seinäjoen toimipisteessä heidän käyttöönsä. Työn tarkoitus oli pystyttää ja validoida toimivat multiplex-PCR -menetelmät Actinobacillus pleuropneumoniae -bakteerin serotyypeille 1,7,12 ja 3,6,8. ... -
Aistinvaraisen arvioinnin kehittäminen: Toiminnallinen opinnäytetyö Atrialle
(2024)Opinnäytetyön tarkoituksena oli kehittää Atrian aistinvaraista arviointia tietyn järjestelmän (opinnäytetyön julkisessa versiossa järjestelmää kutsutaan järjestelmä X:ksi) avulla sähköiseen muotoon. Tavoitteena oli ... -
Akryyliamidin tutkiminen ja akryyliamidi leivässä
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2018)Tässä työssä käydään läpi uutta akryyliamidiasetusta, sekä keinoja tutkia akryyliamidia. Tavoitteena oli etsiä tietoa akryyliamidista ja sen analysointimenetelmistä kirjallisesti. Lisäksi tarkasteltiin uutta akryyliamidiasetusta ... -
Akryyliamidipitoisuuden pienentäminen leivonnassa
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2018)Tämä opinnäytetyö tehtiin yhteistyössä Vaasan Oy:n kanssa. Tutkimuksen tarkoituksena oli selvittää, kuinka hyvin entsyymiperäinen akryyliamidin vähentäminen toimii leivonnassa ja pystytäänkö entsyymiä käyttämään Euroopan ... -
Allergeenien hallinta keittoprosessissa
(2023)Tämän työn tavoitteena oli allergeenien hallinta keittoprosessissa. Ruoka-aineallergioiden yleistyminen vaatii elintarviketeollisuudelta hyvää omavalvontaa, jonka avulla tunnistetaan ja arvioidaan allergeenien aiheuttamat ... -
Allergeenien kulkureitit elintarviketuotannossa
(2023)Tämän opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Fresh Servant Oy Ab. Opinnäytetyö kohdistuu yrityksen allergeenienkulkureittien hallintaan. Tämän työn tavoitteena oli löytää eri allergeenien mahdolliset riskikontaminoitumiskohdat. ... -
Ammattimatematiikan opettaminen : opetuskokeilu murtoluvut
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2015)Ammattikoulussa opetetaan matematiikkaa pakollisena aineena yhteensä kolme opintoviikoa. Hotelli-, ravintola-, ja cateringalanperustutkinnon opiskelijat tarvitse-vat tulevassa työssään kykyä soveltaa erilaisia laskutapoja ... -
Asiakaslähtöisyys sopimuspakkausvalmistuksessa - Yritys Oy:n omavalvonnan päivittäminen
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2016)Opinnäytetyön tarkoituksena oli päivittää sopimuspakkausvalmistajana toimivan Yritys Oy:n omavalvontasuunnitelma ja ottaa huomioon asiakaslähtöisyys sekä ISO 9001 ja ISO 22000 -standardien että lainsäädännön kannalta. ... -
Asiantuntijaorganisaation toimintajärjestelmän kehittäminen : Case: Frami Oy Kehityspalvelut
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2012)Asiantuntijaorganisaatioiden toiminta on pääosin analysointia, suunnittelua, ongelmanratkaisua sekä uuden tiedon soveltamista ja kehittämistä. Asiantuntijaorganisaatioiden keskeinen pääoma onkin aineetonta ja perustuu ... -
Autoklaavien lämpötilojen optimointi ja tehokkuuden parantaminen
(2022)Tämän opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Atria Suomi Oy. Työn kokeellinen osuus toteutettiin Nurmossa valmisruokaosastolla. Opinnäytetyön tavoitteena oli vähentää olemassa olevia autoklaaviohjelmia, sillä yksi ohjelma ... -
Automaattipadan käyttöönotto, ohjelmointi ja perehdytys
(2020)Tämän työn toimeksiantajana on Atria Suomi Oy ja se toteutettiin Nurmossa valmisruokaosastolla. Osastolle on tullut uusi automaattinen keittopata, johon pystyy ohjelmoimaan käytössä olevat reseptit. Tällöin työntekijöiden ... -
Broilerilevitteen säilyvyysmittaukset ja biomassan enterobakteerien määritys
(2022)Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia broilerilevitteen säilyvyyttä, sekä tehdä broilerilevitteen raaka-aineen biomassalle lisätutkimuksia. Broilerilevite on PIKI-hankkeen kautta kehitelty kestävän kehityksen ... -
Broilerin reidenleikkuun kehittäminen
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2017)Opinnäytetyö käsittelee Atria Suomen, Nurmon siipikarjaleikkaamon broilerin reiden luuttomaksi leikkuun kehittämistä. Työn tavoitteena oli saada parempi leikkuutehokkuus ja saanto sekä kehittää nykyisiä prosesseja ja ... -
Broilerlevitteen konseptin kehitys
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2016)Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää konsepti proteiinipitoiselle broilerlevitteelle. Konseptin kehityksen onnistuessa etsitään yhteistyöyritystä, joka olisi kiinnostunut kyseisestä tuotteesta. Yhteistyöyrityksen ... -
The Effects of Alpha-amylase, Ascorbic Acid and Low Pressure during Mixing on the Texture of Bread Crumb : Image Analysis and Measurements of Physical Texture
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2013)The objective of the thesis was to research how different factors have an influence on the structure of bread. The variables used in this study were ascorbic acid, alpha-amylase and the use of vacuum when mixing dough. ... -
EHEC-riskin kartoittaminen hampurilaisten valmistuksen yhteydessä
(2021)Opinnäytetyön toimeksiantajana oli Peruspalvelukuntayhtymä Kallion ympäristöterveydenhuolto. Työn tavoitteena oli selvittää alueen suuria määriä hampurilaisia valmistavien toimipaikkojen EHEC-riskiä, jonka pohjalta voisi ... -
Elintarvike ja pakkausmateriaalihävikki : Sen synty ja vähentämisen keinot
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2014)Opinnäytetyössä lähdettiin selvittämään Härmä Food Oy:n pizzaosastolla syntyvän hävikin synnyn syitä sekä kehittämään keinoja hävikkien pienentämiseksi. Tutkimuskohteena olivat pizzaosastolla syntyvä elintarvike- sekä ... -
Elintarvikealan pk-yritysten kehittämistarpeita
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2014)Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, minkälaisia kehittämistarpeita on eteläpohjalaisilla ja pohjalaisilla elintarvikealan pienillä sekä keskisuurilla yrityksillä. Tutkimuksessa kartoitettiin myös, minkälaisia ... -
Elintarvikealan teknologiatiekartta
(2023)Opinnäytetyön tarkoituksena oli toteuttaa teknologiatiekartta Food Living Labs Connecting People (FLLCP) -hankkeelle. Työssä tunnistetaan läpi erilaisia teknologioita, jotka nähdään merkityksellisinä elintarviketeollisuudelle ...