"ravitsemisala" - Selaus asiasanan mukaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Viitteet 1-14 / 14
-
Asiakaskokemustutkimus Rami Visulahdelle
(2023)Tämän tutkimuksellisen opinnäytetyön kohteena oli kahvilaravintola Rami Visulahti Mikkelissä. Tavoitteena oli tutkia ravitsemisalan asiakaskokemusta. Tutkimuksen pääteemat pohjautuivat Gustafssonin ym. (2006) FAMM-malliin ... -
Digitaalisuus luo uusia osaamishaasteita ravitsemisalalle
(Mediatalo Keskisuomalainen, 2021) -
IKÄRUOKALAATUMERKKI -ikäystävällinen liiketoiminta ravintola-alan yrityksissä
(2022)Opinnäytetyössä kartoitettiin ikäystävällisen liiketoimintamallin kehittämistä ravintola- ja ruokapalvelualalle uudenlaisen ikäruokalaatumerkin avulla. Päätutkimusongelma tutkimuksessa oli, millainen on ikäruokalaatumerkki ... -
Ilmastoystävällinen ruoka - sesonki ja vuosikello: case Luksia
(2021)Opinnäytetyö käsittelee ilmastoystävällistä ruokaa, kestävää kehitystä ja sesonkiajattelua ruokapalveluissa. Aiheena ilmastoystävällinen ruoka ja kestävä kehitys ovat laajat, joten aihe rajattiin vain vuosikelloon, ... -
Kestävä tulevaisuus ja ruokahävikin vähentäminen opiskelijaravintolassa
(2022)Tämän opinnäytetyön tavoitteena on löytää keinoja ja menetelmiä Ekamin Kotekon kampuksella sijaitsevan opiskelijaravintolan ruokahävikin vähentämiseen, joka on osa ekologista kestävyyttä ja osa kestävän tulevaisuuden ... -
Kyllä kiitos! 6 x kyllä -työkalu ruokapalveluyrityksille
Xamk Inspiroi 77 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2023)Tämä julkaisu on syntynyt Ruokatuotteista boostia – kehittämisen välineitä ruokapalvelualan mikro- ja pk-yrityksille -hankkeen lopputuloksena. Hankkeen tarkoituksena oli lisätä eteläsavolaisten ruokapalveluyritysten ... -
LAUTASHÄVIKIN KARTOITTAMINEN JA VÄHENTÄMINEN : Ravintola Pohjolassa
(2021)Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli perehtyä ruokahävikkiin ja kartoittaa case-yrityksessä syntyvää lautashävikin määrää ja laatua, sekä löytää mahdollisia kehityskohteita hävikin vähentämiseksi. Työn tilaajana on Ravintola ... -
Omavalvontaohjeistus uusille elintarvikealan toimijoille
(2023)Opinnäytetyössä luotiin omavalvontaohjeistus Itä-Savon Uusyrityskeskus ry:n käyttöön, kohderyhmän ollessa uudet elintarvikealan toimijat. Työn tuloksena saatiin produkti, joka auttaa aloittavaa pienyrittäjää ymmärtämään ... -
Reseptiikan kehittäminen ja tuotekansion suunnittelu keittolounaalle
(2023)Tämän opinnäytetyön toimeksiantona oli suunnitella tuotekansio ja reseptiikkaa Ramin Konditorian kahviloiden keittolounaalle. Keittolounas tuotetaan keskitetysti kolmeen toimipisteeseen, joten vakioitu reseptiikka helpottaa ... -
RestoLab oppimisympäristön hyödyntäminen Mara-alan yrityksien liiketoiminnassa
(2023)Tämä opinnäytetyö on laadullinen tutkimus, jossa kuvataan matkailu- ja ravitsemisalan yritysten ja toimijoiden työn kehittämisen tarpeita. Opinnäytetyön toimeksiantaja on Xamk RestoLab, joka on oppimis- ja kehittämisympäristö. ... -
TikTok-mainoksen vaikuttavuus tarinallisuuden ja esteettisyyden keinoin
(2023)Tämä tutkimuksellinen opinnäytetyö käsittelee TikTok-mainoksen vaikuttavuutta ravintolayrityksessä. Työn toimeksiantaja Cyou CafeBar halusi ottaa TikTok-markkinoinnin osaksi markkinointistrategiaa ja halusi ensin kartoittaa ... -
Tuotekehitys yritykselle: viinitastingpaketti
(2023)Tämän produktiivisen opinnäytetyön aiheena oli tuotekehitysprosessi. Toimeksiantajana oli Aittatorin ravintola Oy ja Viinibaari Vox. Tavoitteena oli kehittää arki-illoille suunniteltu omatoiminen viinitastingpaketti, jota ... -
Työelämälähtöisen ammattipedagogiikan kehittäminen Opetusravintola Paviljongilla
(2023)Tämän opinnäytetyön toimeksiantajana toimi Ammattiopisto Samiedu. Tutkimuksen kohteena on Opetusravintola Paviljonki ja siellä tapahtuva ravintola- ja catering-alan ammatillinen koulutus. Opinnäytetyö perustuu Itä-Savon ... -
Työelämälähtöisen toimintakonseptin kehittäminen ammatilliseen koulutukseen ravintola-, catering- ja matkailualalle
(2022)Opinnäytetyön tarkoituksena on kuvata työelämälähtöisten toimintakonseptien kehittämiseen liittyvien prosessien vaiheet ammatilliseen koulutukseen ravintola-, catering- ja matkailualalle. Opinnäytetyössä kartoitetaan ...