"ruoka" - Selaus asiasanan mukaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Viitteet 1-11 / 11
-
Gluteenittomien elintarvikkeiden valmistuksen, tarjoilun ja markkinoinnin turvallisuus
(2023)Noin kaksi prosenttia Suomen väestöstä sairastaa keliakiaa, autoimmuunitautia, jonka ainoa hoitomuoto on elinikäinen gluteeniton ruokavalio. Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, ovatko gluteenittomien elintarvikkeiden ... -
Ikäihmisten ruokaympäristö eri alueilla Suomessa. Ikäihmisten, palvelujen tuottajien ja kehittäjien näkemyksiä kauppa- ja ruokapalveluista
Xamk Kehittää 201 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2022)Tässä julkaisussa tarkastellaan ikäihmisten ruokaympäristöä neljällä eri alueella Suomessa. Ruokaympäristöstä tarkastelun kohteena ovat erityisesti ruokaan liittyvät palvelut ja niiden saavutettavuus, saatavuus, edullisuus, ... -
IKÄRUOKALAATUMERKKI -ikäystävällinen liiketoiminta ravintola-alan yrityksissä
(2022)Opinnäytetyössä kartoitettiin ikäystävällisen liiketoimintamallin kehittämistä ravintola- ja ruokapalvelualalle uudenlaisen ikäruokalaatumerkin avulla. Päätutkimusongelma tutkimuksessa oli, millainen on ikäruokalaatumerkki ... -
Kotona asuvien ikäihmisten ruokaan liittyvien palvelujen kehittäminen. Palvelukokeilujen tuloksia ja hyviä käytänteitä monitoimijaiselle kehittämisyhteistyölle
Xamk Kehittää 202 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2022)Ikäihmisten ravitsemusterveyden edistäminen on yhteiskunnan tärkeä tehtävä. Hyvä ravitsemus rakentaa hyvinvointia, parantaa elämänlaatua ja vähentää sosiaalista eriarvoistumista. Se ylläpitää terveyttä ja toimintakykyä ja ... -
Kuluttajien näkemys luomuruoasta ja luomutuotannon ympäristövaikutuksista: Kyselytutkimus Etelä-Savon alueella
(2021)Lähes kaikkialla maailmassa luonnonmukaista elintarvikkeiden tuotantoa halutaan lisätä sen positiivisten ympäristövaikutusten takia. Tutkimuksissa on todettu, että luomutuotannon kemikaali- sekä ravinnepäästöt ovat pienempiä ... -
Kyselylomake ruokahävikin ja elintarvikejätteen vähentämisestä ravitsemispalveluissa
(2022)Opinnäytetyön tarkoituksena oli luoda kyselylomake Oivallista Ruokaa –hankkeeseen ravitsemispalveluille, jossa käydään läpi ruokahävikin seuraa-mistapoja, vähentämistapoja ja eri tahojen välistä yhteistyötä ruokahävikkiin ... -
Makuelämykset matkamuistoiksi. Opas ruokalahjojen tuotteistamiseen
Xamk Inspiroi 71 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2023)Millaisia paikalliseen luontoon, elämäntapaan ja kulttuuriin pohjautuvia korkealaatuisia ruokamatkamuistoja voisimme tarjota niin kansainvälisille kuin kotimaisille matkailijoille? Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon ... -
Ruokahävikki kuriin. Erilaiset tavat tiedon jakamisessa
Xamk Inspiroi 36 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2021)Ruokahävikin vähentäminen sekä kasviruoan ja kotimaisen kalan lisääminen ruokalistoille ovat aiheita, jotka edistävät ruokapalveluiden ekologista ja vähähiilistä toimintaa. Meillä valtakunnallinen strategia sekä sitä kautta ... -
Ruokapalvelujen ja oppilaitosyhteistyön kehittämistarpeet Etelä-Savossa. Etelä-Savon resurssiviisaat ruokapalvelut – tiedolla tehokkuutta prosesseihin ja vähähiilisyyteen -selvityshankkeen tulokset
Xamk Kehittää 191 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2022)Etelä-Savon resurssiviisaat – tiedolla tehokkuutta prosesseihin ja vähähiilisyyteen -hankkeessa selvitettiin eteläsavolaisten ruokapalveluiden tarpeita kehittää ruoka- ja palvelutuotantoprosessejaan tietojohtamisen, ... -
TAPAS-RAVINTOLAN JA -BAARIN RUOKALISTAKEHITYS
(2023)Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli laatia tapas-ruokalista Suomen MK Ravintolat Oy:n käyttöön. Yritys on selvittämässä mahdollisuuksia avata ta-pas-tarjontaan keskittyvä ravintola tai baari Jyväskylän alueelle. Laadittu ... -
Vastuullinen, menestyvä ja muutosjoustava Etelä-Savon ruoka-ala. Etelä-Savon ruoka-alan kehittämisohjelma 2021–2027
Xamk Kehittää 140 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2021)Etelä-Savon ruoka-alan kehittämisohjelma on laadittu vuosiksi 2021–2027. Sen visiona on ”Vastuullinen, menestyvä ja muutosjoustava Etelä-Savon ruoka-ala”. Kehittämisohjelman toimenpiteet on koottu viiteen teemaan: osaaminen, ...