Kyselylomake ruokahävikin ja elintarvikejätteen vähentämisestä ravitsemispalveluissa
Tuuttila, Johannes (2022)
Tuuttila, Johannes
2022
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202205139098
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202205139098
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli luoda kyselylomake Oivallista Ruokaa –hankkeeseen ravitsemispalveluille, jossa käydään läpi ruokahävikin seuraa-mistapoja, vähentämistapoja ja eri tahojen välistä yhteistyötä ruokahävikkiin ja elintarvejätteisiin liittyen. Kyselylomake on osa Oivallista Ruokaa -hanketta, jonka tarkoituksena on lisätä ruokahävikin määrän tarkastaminen osaksi Oi-va-tarkastusta.
Kyselylomake luotiin kirjallisuuskatsauksen avulla. Kirjallisuuskatsaus sisälsi ruokahävikin vähentämis-, seuraamis-, ja yhteistyökeinoja. Kyselomakkee-seen lisättiin henkilökohtainen osio mittaamaan henkilön omaa tekemistä ruokahävikin seuraamiseen ja vähentämiseen. Kyselylomake luotiin Webro-pol 3.0 -ohjelmalla.
Kyselylomakkeessa on 16 kysymystä sisältäen alussa kysymykset vastaajasta itsestään työnkuvasta, toimialasta ja sukupuolesta. Kyselylomakkeen pää-teemoina ovat ruokahävikin vähentäminen, ruokahävikin seuraaminen ja ruokahävikkin liittyvä yhteistyö ravitsemispalvelussa eri sidosryhmien kanssa. Kyselylomakkeen lopussa ovat palauteosiot kyselylomakkeesta.
Kyselylomake luotiin kirjallisuuskatsauksen avulla. Kirjallisuuskatsaus sisälsi ruokahävikin vähentämis-, seuraamis-, ja yhteistyökeinoja. Kyselomakkee-seen lisättiin henkilökohtainen osio mittaamaan henkilön omaa tekemistä ruokahävikin seuraamiseen ja vähentämiseen. Kyselylomake luotiin Webro-pol 3.0 -ohjelmalla.
Kyselylomakkeessa on 16 kysymystä sisältäen alussa kysymykset vastaajasta itsestään työnkuvasta, toimialasta ja sukupuolesta. Kyselylomakkeen pää-teemoina ovat ruokahävikin vähentäminen, ruokahävikin seuraaminen ja ruokahävikkin liittyvä yhteistyö ravitsemispalvelussa eri sidosryhmien kanssa. Kyselylomakkeen lopussa ovat palauteosiot kyselylomakkeesta.