"ravintolat" - Selaus asiasanan mukaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

    • Asiakaskokemus Ravintola Wanhassa Myllyssä 

      Hämäläinen, Jenni; Uusitupa, Iida (2021)
      Tämän opinnäytetyön aiheena on tutkia ja kehittää Ravintola Wanhan Myllyn asiakaan asiakaskokemusta ja tyytyväisyyttä ravintolan palveluun. Tutkimuksessa tutkittiin asiakaspalvelun laatua ja asiakkaan kokemusta ja tavoitteena ...
    • Digitaalinen perehdyttäminen Ravintola Rosso Varkaus 

      Jäntti, Petri; Vuorela, Laura (2021)
      Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää Ravintola Rosso Varkauden perehdyttämistä, esiperehdytystä sekä työnopastusta. Opinnäytetyössä tutkittiin digitaalisen perehdytyksen keinojen soveltuvuutta toimeksiantajayrityksen ...
    • Ekologisuus Xamkin ravintolapalveluissa – Joutsenmerkkikriteerit ohjaavat toimintaa 

      Mentula, Minna-Mari (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2019)
    • Ikäihmisten ruokaympäristö eri alueilla Suomessa. Ikäihmisten, palvelujen tuottajien ja kehittäjien näkemyksiä kauppa- ja ruokapalveluista 

      Tuikkanen, Riitta; Jyväkorpi, Satu; Karjalainen, Saana; Leinonen, Suvi-Tuulia; Mäkeläinen, Paula; Peltola, Sari-Maarit; Rantakari, Niina; Suominen, Merja; Vaara, Elina; Väisänen, Karoliina
      Xamk Kehittää 201 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2022)
      Tässä julkaisussa tarkastellaan ikäihmisten ruokaympäristöä neljällä eri alueella Suomessa. Ruokaympäristöstä tarkastelun kohteena ovat erityisesti ruokaan liittyvät palvelut ja niiden saavutettavuus, saatavuus, edullisuus, ...
    • IKÄRUOKALAATUMERKKI -ikäystävällinen liiketoiminta ravintola-alan yrityksissä 

      Metsola, Nina (2022)
      Opinnäytetyössä kartoitettiin ikäystävällisen liiketoimintamallin kehittämistä ravintola- ja ruokapalvelualalle uudenlaisen ikäruokalaatumerkin avulla. Päätutkimusongelma tutkimuksessa oli, millainen on ikäruokalaatumerkki ...
    • Kouvolan kulttuuritalojen ravintolapalveluiden kehittäminen 

      Clack, Marjaliisa (2021)
      Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, mitä Kouvolan kulttuuritalojen – Kouvolatalon ja Kuusankoskitalon – ravintoloiden asiakkaat ravintolapalveluilta odottavat ja mitä he ovat palveluista valmiit maksamaan. ...
    • Kyllä kiitos! 6 x kyllä -työkalu ruokapalveluyrityksille 

      Vauhkonen, Elina; Neuvonen, Riikka; Pulkkinen, Teemu; Puustinen, Anna
      Xamk Inspiroi 77 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2023)
      Tämä julkaisu on syntynyt Ruokatuotteista boostia – kehittämisen välineitä ruokapalvelualan mikro- ja pk-yrityksille -hankkeen lopputuloksena. Hankkeen tarkoituksena oli lisätä eteläsavolaisten ruokapalveluyritysten ...
    • Kyselylomake ruokahävikin ja elintarvikejätteen vähentämisestä ravitsemispalveluissa 

      Tuuttila, Johannes (2022)
      Opinnäytetyön tarkoituksena oli luoda kyselylomake Oivallista Ruokaa –hankkeeseen ravitsemispalveluille, jossa käydään läpi ruokahävikin seuraa-mistapoja, vähentämistapoja ja eri tahojen välistä yhteistyötä ruokahävikkiin ...
    • LAUTASHÄVIKIN KARTOITTAMINEN JA VÄHENTÄMINEN : Ravintola Pohjolassa 

      Kuhlman, Jenna (2021)
      Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli perehtyä ruokahävikkiin ja kartoittaa case-yrityksessä syntyvää lautashävikin määrää ja laatua, sekä löytää mahdollisia kehityskohteita hävikin vähentämiseksi. Työn tilaajana on Ravintola ...
    • Lautaskoon vaikutus lautashävikkiin 

      Valli, Veera (2024)
      Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli perehtyä ravintolan lautashävikkiin ja sen vähentämiseen. Tutkimuksen tarkoituksena oli saada tutkimustuloksia lautaskoon vaikutuksesta lautashävikkiin sekä taloudellisista vaikutuksista. ...
    • Omavalvontaohjeistus uusille elintarvikealan toimijoille 

      Haapiala, Mika (2023)
      Opinnäytetyössä luotiin omavalvontaohjeistus Itä-Savon Uusyrityskeskus ry:n käyttöön, kohderyhmän ollessa uudet elintarvikealan toimijat. Työn tuloksena saatiin produkti, joka auttaa aloittavaa pienyrittäjää ymmärtämään ...
    • Ravintolan avausopas : Public House Olkkari 

      Lyytikäinen, Anja (2024)
      Tämä opinnäytetyö on toiminnallinen ja sen tavoite on luoda toimeksiantajalle ravintolan avausopas, joka sisältää ravintolan avaamiseen tarvittavat virastojen yhteystiedot ja lupahakemuslomakkeet, sekä lupahakemusten ...
    • Ravintoloissa myydyn lihan alkuperän merkitys kuluttajille Kouvolassa 

      Majander, Heli (2019)
      Opinnäytetyön aiheena oli perehtyä Suomen notifioimaan asetukseen raaka-aineena käyte-tyn lihan ja kalan alkuperämaatiedon välittämisestä kuluttajille. Kyseinen asetusehdotus on hyvin tuore ja astunut voimaan toukokuussa ...
    • TikTok-mainoksen vaikuttavuus tarinallisuuden ja esteettisyyden keinoin 

      Forss, Riina (2023)
      Tämä tutkimuksellinen opinnäytetyö käsittelee TikTok-mainoksen vaikuttavuutta ravintolayrityksessä. Työn toimeksiantaja Cyou CafeBar halusi ottaa TikTok-markkinoinnin osaksi markkinointistrategiaa ja halusi ensin kartoittaa ...
    • TILASUUNNITELMA MONIKÄYTTÖISEEN LOUNASRAVINTOLAAN 

      Merivuori, Emma (2024)
      Tässä opinnäytetyössä käsitellään Ravintola Kastanjapuiston uutta konseptitasoista tilasuunnitelmaa. Ravintola on monikäyttöinen, ja tarkoituksena oli tutkia ravintoloiden viihtyisyyttä, hyvää palvelupolkua ja tilan ...
    • Tutkimus kasvisruokien saatavuudesta Etelä-Savon ravintoloissa 

      Kamar, Caris (2019)
      Vastuullisuus ja terveellisyys ovat ajankohtaisia termejä ruokapalvelussa. Ympäristöjalanjäljen vähentämiseen liittyvät kannanotot, kannustaminen kasvispohjaisen ruokavalion suosimiseen ja liharuokien vähentämiseen ovat ...
    • Vegaaniruoan tarjoamisen tuomia haasteita ravintolassa 

      Sadinmaa, Sanna (2021)
      Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, minkälaisia haasteita Pohjois-Suomen ravintolat kokevat vegaaniruoan tarjoamiselle. Opinnäytetyössä haettiin tietoa tutkittavasta aiheesta aiemmista tutkimustuloksista sekä ...
    • Vuorovaikutteinen sähköinen viestintä elintarvikevalvonnassa : case Vantaa 

      Pusa, Tarja (2021)
      Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, tarvitaanko Vantaalla vuorovaikutteista, sähköistä elintarvikevalvonnan neuvontaa ja millainen neuvontakanava palvelee parhaiten sekä toimijoita että valvojia. Opinnäytteessä luotiin ...