"restauranger" - Selaus asiasanan mukaan Opinnäytetyöt

    • Cirkulär Ekonomi: restaurangbranschen på Åland 

      Lundberg, Emilia; Sjöström, Rafaela (2022)
      Cirkulär ekonomi är inte ännu ett välkänt begrepp. Syftet med arbetet är att ta reda på om åländska restauranger arbetar med cirkulär ekonomi idag och hur detta arbete ser ut. I teoridelen av vårt arbete diskuterar vi de ...
    • En multifunktionell bar - att optimera gästens upplevelse 

      Geijer, Sebastian (2020)
      Syftet med detta arbetet är att ta reda på om ett upplevelserum som fyller många olika funktioner kan ge kunden den optimala kundupplevelsen. Studien är en fallstudie genom en kvalitativ metod med intervjuer. Fyra ...
    • Ergonomi i restaurangbranschen: Hur implementeras ergonomi i restaurangbranschen på Åland? 

      Blomfeldt, Simon; Ulenius, Tim (2020)
      Ergonomi är ett välkänt begrepp som är centralt för ett hållbart arbetssätt. I flera branscher är ergonomi invävt i arbetet, men i restaurangbranschen är det värre. Det finns till exempel inte samma möjligheter till ...
    • Vegetarisk mat på åländska restauranger 

      Autio, Adina (2022)
      Mitt examensarbete behandlar temat vegetarisk mat. Jag skriver om hälso- och miljöaspekterna med en vegetarisk kost, samt har jag undersökt åländska restaurangers syn på vegetarisk mat. Jag valde att skriva om vegetarisk ...