Cirkulär Ekonomi: restaurangbranschen på Åland
Lundberg, Emilia; Sjöström, Rafaela (2022)
Lundberg, Emilia
Sjöström, Rafaela
2022
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202205169696
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202205169696
Tiivistelmä
Cirkulär ekonomi är inte ännu ett välkänt begrepp. Syftet med arbetet är att ta reda på om åländska restauranger arbetar med cirkulär ekonomi idag och hur detta arbete ser ut. I teoridelen av vårt arbete diskuterar vi de negativa miljöeffekterna som restauranger kan bidra till. Sedan diskuterar vi cirkulära arbetssätt restauranger kan ta till sig för att arbeta mer hållbart. Vi arbetar med både kvantitativ metod genom en enkät och med kvalitativ metod genom intervjuer med individer i chefsposition på två olika företag. Vi analyserar resultat från båda metoder och sedan en slutdiskussion kring arbetet. Till sist ger vi förslag på vidare forskning.