"ruokahävikki" - Selaus asiasanan mukaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

    • Hiilijalanjäljen pienentäminen ja kasvisruoka ammattikeittiössä 

      Ylönen, Merja; Koljonen, Eeva (Ympäristökustannus Oy, 2019)
    • Hiilijalanjälki pienemmäksi ammattikeittiöissä. Käytännön ohjeita työhön 

      Ylönen, Merja; Koljonen, Eeva
      Xamk Kehittää 90 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2019)
      Ympäristöön ja terveyteen liittyvät asiat ovat viime aikoina nousseet vahvasti esille eri medioissa. Ruokatuotanto sekä ruokahävikki kuormittavat ja rasittavat ilmastoa. Kasvisruoan lisääminen ja ruokahävikin vähentäminen ...
    • Hävikin mittaaminen Pizza & Buffa Prisma, Mikkeli 

      Zaninka, Bintu Uwase (2024)
      Opinnäytetyö työ on kehittämistyö, jossa tavoitteena oli ruokahävikin mittaaminen. Ruokahävikkiä mitattiin neljänä päivänä. Ruokahävikkiä, joita mitattiin, olivat mm. tarjoiluhävikki, keittiöhävikki, keittiöbiojätteet, ...
    • Hävikkimäärien tutkiminen 

      Teittinen, Siru (2022)
      Tässä opinnäytetyössä tutkittiin leipomoteollisuudessa syntyviä hävikkimääriä ja hävikin syntymisen syitä. Tutkimus toteutettiin case-tutkimuksena eli tapaustutkimuksena. Opinnäytetyön toimeksiantajalle Kotileipomo ...
    • Kestävä tulevaisuus ja ruokahävikin vähentäminen opiskelijaravintolassa 

      Roininen, Sari (2022)
      Tämän opinnäytetyön tavoitteena on löytää keinoja ja menetelmiä Ekamin Kotekon kampuksella sijaitsevan opiskelijaravintolan ruokahävikin vähentämiseen, joka on osa ekologista kestävyyttä ja osa kestävän tulevaisuuden ...
    • Kyselylomake ruokahävikin ja elintarvikejätteen vähentämisestä ravitsemispalveluissa 

      Tuuttila, Johannes (2022)
      Opinnäytetyön tarkoituksena oli luoda kyselylomake Oivallista Ruokaa –hankkeeseen ravitsemispalveluille, jossa käydään läpi ruokahävikin seuraa-mistapoja, vähentämistapoja ja eri tahojen välistä yhteistyötä ruokahävikkiin ...
    • LAUTASHÄVIKIN KARTOITTAMINEN JA VÄHENTÄMINEN : Ravintola Pohjolassa 

      Kuhlman, Jenna (2021)
      Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli perehtyä ruokahävikkiin ja kartoittaa case-yrityksessä syntyvää lautashävikin määrää ja laatua, sekä löytää mahdollisia kehityskohteita hävikin vähentämiseksi. Työn tilaajana on Ravintola ...
    • Ruokahävikki kuriin. Erilaiset tavat tiedon jakamisessa 

      Ylönen, Merja; Alén, Jouni; Pajari-Seppänen, Hanna; Paukku, Tatjana; Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
      Xamk Inspiroi 36 (Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, 2021)
      Ruokahävikin vähentäminen sekä kasviruoan ja kotimaisen kalan lisääminen ruokalistoille ovat aiheita, jotka edistävät ruokapalveluiden ekologista ja vähähiilistä toimintaa. Meillä valtakunnallinen strategia sekä sitä kautta ...
    • Ruokahävikkiin liittyvä esiselvitys - case Etelä-Savon ammattiopisto 

      Gynther, Nina (2019)
      Tämän opinnäytteen tavoitteena oli selvittää Etelä-Savon ammattiopiston opiskelijaravintoloiden ruokahävikin määriä. Työstä saadulla systemaattisella seurannalla toimeksiantajalle pystyttiin osoittamaan hävikin kannalta ...
    • Tiedon jakamisen uudet tuulet 

      Pajari-Seppänen, Hanna; Ylönen, Merja (Opetusalan ammattijärjestö OAJ ry, 2021)