Haku
Viitteet 1-9 / 9
Listeria- ja salmonellakontaminaatioiden ennaltaehkäisy leipomossa
(2020)
Työssä perehdyttiin ruokamyrkytyksiä aiheuttaviin salmonella- ja listeriabakteereihin, jotka ovat maailmanlaajuisesti yleisimpiä ruokamyrkytysbakteereja. Työn tarkoituksena oli analysoida kontaminaatioriskejä ja ...
Meijerin energiankäytön hiilidioksidipäästöjen vähentäminen
(2020)
Arla Foods on globaali meijeriyritys ja sillä on tavoitteena olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Arla Foodsilla on toimintaa monessa eri maassa ja Suomessa toimii konserniin kuuluva Arla Oy, joka osallistuu omalla ...
Elintarvikkeiden hygieniatavoitteiden ja vaatimusten kartoittaminen
(2023)
Insinöörityön tavoitteena oli tutkia elintarvikehygieniaa elintarvikemyymälöissä, ja näytteenottoprojektin avulla kartoittaa myymälöissä myytävien elintarvikkeiden mikrobiologista laatua. Työn aiheena oli tarkastella myös ...
Tuoteturvallisuuskulttuurin kehittäminen elintarviketehtaassa
(2022)
Elintarvikealan toimija on vastuussa toimittamiensa tuotteiden laadusta ja turvallisuudesta [1]. Laadun ja tuoteturvallisuuden hallintaan ja valvontaan on olemassa monia eri tapoja, joista osaa käsiteltiin tässä insinöörityössä. ...
Tuotekehitysprosessin kehittäminen FSSC 22000 -sertifiointikelpoiseksi
(2022)
Insinöörityön aiheena oli Ca-Sa Välimeren Herkut Oy:n tuotekehitysprosessin päivittäminen FSSC 22000 -sertifiointikelpoiseksi. Työn tavoitteena oli määrittää yrityksen tuotekehityksen nykytila ja sen pohjalta päivittää ...
Vaara-analyysin valmistelevat vaiheet ISO 22000 -standardin käyttöönotossa
(2023)
Elintarviketurvallisuus on tärkeä osa elintarvikeyrityksen toimintaa ja ISO 22000 elintarviketurvallisuuden hallintajärjestelmän käyttöönotto on keino parantaa elintarviketurvallisuutta. Insinöörityössä perehdyttiin ...
Kaurapohjaisen jäätelön reseptin kehitys koirille
(2023)
Insinöörityössä oli tarkoituksena selvittää, voiko elintarvikehuoneistossa aloittaa koirille tarkoitetun jäätelön valmistus ja mitä lainsäädännöllisiä toimenpiteitä se vaatii. Työ tehtiin Helsingin Jäätelötehtaan toimeksiantona, ...
Vierasesineiden hallinnan kehittäminen sulatejuuston tuotannossa
(2023)
Opinnäytetyö tehtiin Valio Oy:n toimeksiantona. Työn tarkoituksena oli kehittää toimintaohjeet vierasesinetilanteille Valio Oy:n Vantaan tehtaalle sulatejuuston valmistus- ja pakkausosastoille. Työohjeiden tavoitteena oli ...
Nuorille kuluttajille suunniteltu valmisruoka
(2024)
Insinöörityön tavoitteena oli selvittää, millaista valmisruokaa nuoret kuluttajat (18–29-vuotiaat) kaipaavat. Työn teoriaosuudessa perehdyttiin nuoriin kuluttajina ja heidän ostopäätöksiinsä vaikuttaviin tekijöihin. Siinä ...