Haku
Viitteet 1-4 / 4
Elintarviketekniikan laboratorion käytettävyys elintarvikehuoneistona
(2019)
Insinöörityön tavoitteena oli selvittää, soveltuuko Metropolia Ammattikorkeakoulun Leiritien kampuksen Elintarviketekniikan laboratorio elintarvikehuoneistoksi. Tila ei ole kokoaikaisessa opetuskäytössä, joten koettiin ...
Tuotteen kokonaishävikki
(2020)
Työn tavoitteena oli selvittää suomalaisen elintarvikeyrityksen tuotteen X valmistuksesta syntyvän hävikin määrä. Mitattavia hävikkejä olivat raaka-aine- ja pakkausmateriaalihävikki. Haluttiin tietää jokaisen prosessin ...
Muovin kierrätyksen nykytila
(2020)
Muoveja on maailmassa arviolta 9,2 miljardia tonnia, josta ainakin 6,3 miljardia tonnia on jätettä. Tästä suurin osa on päätynyt kaatopaikalle tai luontoon, jossa sen hajoaminen kestää satoja vuosia. On arvioitu että jos ...
Mikrolevien kasvattaminen
(2021)
Opinnäytetyön tilaajana oli Metropolia Ammattikorkeakoulu. Aiheeksi valikoitui yhden silmälevän (Euglena gracilis) ja kahden viherlevän (Auxenochlorella protothecoides ja Haematococcus pluvialis) kasvattaminen, jotka ...