"ruokavaliot" - Selaus asiasanan mukaan Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Viitteet 1-5 / 5
-
Gluteenittomien elintarvikkeiden valmistuksen, tarjoilun ja markkinoinnin turvallisuus
(2023)Noin kaksi prosenttia Suomen väestöstä sairastaa keliakiaa, autoimmuunitautia, jonka ainoa hoitomuoto on elinikäinen gluteeniton ruokavalio. Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, ovatko gluteenittomien elintarvikkeiden ... -
Kasvisruokavaliota noudattavan henkilön ohjaaminen terveydenhuollossa - Suuntalinjat terveydenhuollon ammattihenkilöille.
(2009)Työn tarkoituksena on tarkastella eri-ikäisten asiakkaiden kasvisruokavalioita, niiden koostamista ja turvallisuutta. Lisäksi paneudun työssäni tarkastelemaan ammattihenkilöiden antamaa ravitsemuksellista ohjausta ... -
Ravitsemuksen vaikutus mielenterveyteen
(2024)Mielenterveyden häiriöt ovat yleistyneet Suomessa ja muualla maailmassa. Mielenterveyden häiriöiden hoidon kehittäminen ja ehkäisy on tärkeää palveluiden tarpeen kasvaessa. Tämän opinnäytetyön toimeksiantaja oli Kaakkois-Suomen ... -
Sappikivien ehkäisy ja ruokavalio-ohjaus. Kuvaileva kirjallisuuskatsaus
(2022)Opinnäytetyön tarkoituksena oli koota englanninkielisiin tieteellisiin lähteisiin pohjautuvaa tutkimustietoa ruokavaliosta, jota suositellaan sappikivitaudin ehkäisemiseen. Tavoitteena oli lisätä tietoa siitä, millaista ... -
Vegaaniruoan tarjoamisen tuomia haasteita ravintolassa
(2021)Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, minkälaisia haasteita Pohjois-Suomen ravintolat kokevat vegaaniruoan tarjoamiselle. Opinnäytetyössä haettiin tietoa tutkittavasta aiheesta aiemmista tutkimustuloksista sekä ...