"ruokavaliot" - Selaus asiasanan mukaan Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Viitteet 1-13 / 13
-
Do stressed children have a lot on their plates? : A cross-sectional study of long-term stress and diet among Finnish preschoolers
(Academic Press, 2021)We examined the association between hair cortisol concentration (HCC) - an indicator of long-term stress - and diet among preschoolers in a cross-sectional design. The participants were 597 Finnish 3-6-year-olds, and the ... -
IBD-potilaiden näkemys ravitsemuksen vaikutuksesta sairauden kulkuun
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2014)Crohnin tauti ja colitis ulcerosa ovat kroonisia tulehduksellisia suolistosairauksia. Sairauksista käytetään yhteisnimitystä IBD (Inflammatory bowel disease). Sairauden oirekuva vaihtelee yksilöllisesti rauhallisesta ... -
Kestävä maatalous ja ruokavalio puhuttivat maataloustieteen päivillä
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2020) -
Ketogeeninen ruokavalio lapsen epilepsian hoidossa : Reseptiikan ja ruokalistan kehittäminen
(2020)Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää reseptiikkaa ja ruokalistaohje modifioidun Atkinsin dieetin ruokavalio-ohjauksen ja ruokapalveluiden toteuttamisen tueksi Seinäjoen keskussairaalan ravitsemusterapiayksikölle. Kehitettyä ... -
Kiertävän ruokalistan suunnitteleminen Kolmostien Terveys Oy:lle
(2023)Opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella ravitsemussuositusten mukainen, kiertävä ruokalista Kolmostien Terveys Oy:lle Kihniöön ja Parkanoon. Ravitsemussuosituksia vertaillaan viikkotasolla sähköisessä reseptiohjelma ... -
Kiertävän ruokalistan suunnittelu : case Palvelukeskus Koivukaari
(2021)Koivukaaren palvelukeskus on ikääntyneiden hoivakoti Peräseinäjoella, joka tuottaa hoivapalvelun lisäksi ruokapalveluja. Lounasravintola valmistaa ruoan palvelukeskuksen osastoille, ateriapalveluun, päivätoimintaan, ... -
Nuorten ja nuorten aikuisten (16–30-vuotiaat) välipalakäyttäytymiskyselyn laadintaprosessi ja testaus – erityishuomiona erityisruokavaliot ja keliakia
(2021)Työn tavoitteena oli kuvata nuorten ja nuorten aikuisten välipalakäyttäytymistä koskevaan kyselytutkimukseen luodun kyselylomakkeen laadintaprosessia. Lisäksi tavoitteina olivat kyselytutkimuksen toteuttamiseen liittyvien ... -
Parents’ reports of preschoolers’ diets : relative validity of a food frequency questionnaire and dietary patterns
(MDPI, 2019)The accurate assessment of food consumption is crucial in nutritional studies. Since modern nutrition science has become more interested in diet as a whole, studies validating food frequency questionnaires (FFQs) and ... -
Päiväkotiruoan kehittäminen – ruokalistasuunnittelu ja reseptikehitys Ilmajoen ruokapalveluille Case: Ruoka-askel-hanke
(2022)Tässä opinnäytetyössä keskitytään yhden Ruoka-askel-hankkeessa mukana olevan kunnan eli Ilmajoen interventiopäiväkodin ruoan kehittämiseen. Työssä käsitellään ruokalistasuunnittelua ja reseptikehitystä siitä näkökulmasta, ... -
Vegaanien ruokailutottumukset ja ravitsemus
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2014)Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää vegaaniruokavalioon liittyviä tapoja kuten ateriarytmiä ja ruoka-aineiden käyttöä. Tutkimuksessa selvitettiin myös vegaaniruokavalion ravitsemuksellisuutta. Ravitsemukseen ... -
Vegaaniruokavalion ja joustavan kasvissyönnin vaikutukset terveyden edistämisessä
(2021)Tämän opinnäytetyön aiheena oli tutkia vegaaniruokavaliota ja joustavaa kasvissyöntiä sekä niiden eroavaisuuksia terveyden edistämisen kannalta. Aihe on ajankohtainen, koska vegaaniruokavalio on yhä yleisempää ja se saatetaan ... -
Verkkokurssi henkilöstöravintolan henkilökunnan erityisruokavalio-osaamisen kehittämiseen
(2021)Toimeksiantaja toivoi opinnäytetyön kehittämistyönä heille suunniteltua ja kohdennettua verkkokurssia erityisruokavalioista. Kurssissa keskityttiin vain yleisimpiin ruoka-aine allergioihin ja erityisruokavalioihin, jotka ...