"ruokatottumukset" - Selaus asiasanan mukaan Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Viitteet 1-8 / 8
-
Asiakkaiden ruokailutottumukset - ruokakasvatus sekä lounaiden ravitsemuksellisen laadun kehittäminen: case: Salon kaupunki / kuntouttava työtoiminta
(2022)Ruokapalvelun valmistama lounas voi olla monelle päivän ainoa lämmin ateria, joten aterian hyvällä ravitsemuksellisella laadulla on suuri vaikutus väestön terveyteen. Kuntouttavan työtoiminnan tarkoituksena on pitkään ... -
Eteläpohjalaisten elintavat ja terveyskäyttäytyminen : TERVAS – terveelliset valinnat ja räätälöidyt syömisen ja liikkumisen mallit 2009 – 2011
Seinäjoen ammattikorkeakoulun julkaisusarja A. Tutkimuksia 10 (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2012)TERVAS – terveelliset valinnat ja räätälöidyt syömisen ja liikkumisen mallit – hankkeella selvitettiin eteläpohjalaisten elintapoja ja käyttäytymistä. Tässä raportissa kuvataan eteläpohjalaisten terveyttä, liikuntaa, ... -
Keliaakikkojen ja ei-erityisruokavaliota noudattavien nuorten ja nuorten aikuisten (16–30-vuotiaat) ateriointitottumukset ja elintarvikkeiden käyttö - erityishuomio välipaloissa
(2023)Opinnäytetyössä käsitellään nuorten ja nuorten aikuisten (16–30-vuotiaat) ateriointitottumuksia, ateriarytmiä sekä välipalojen käyttöä. Nuoret voivat kokea haasteita terveellisten ruokailutottumusten ylläpitämisessä. ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad -
Lasten ja nuorten ruokailutottumukset korona-aikana Vaasassa
(2021)Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, miten koronapandemia on vaikuttanut lasten ja nuorten ruokailutottumuksiin vuosina 2020 - 2021. Vaikka ruokailutottumuksia pidetään tärkeänä aiheena, on vain vähän tietoa siitä, ... -
Päiväkotilasten ruokailutottumusten vertailu Seinäjoella - toteutuvatko ravitsemussuositukset?
(2019)Lasten ylipainoisuus on merkittävä terveysongelma, koska lapsuusajan lihavuus jatkuu yleensä aikuisiälle (Kaikkonen ym. 2014, 164; Haglund ym. 2009, 137). Päivähoito tavoittaa enemmistön suomalaislapsista, joten päiväkotien ... -
Päiväkotiruoan kehittäminen – ruokalistasuunnittelu ja reseptikehitys Ilmajoen ruokapalveluille Case: Ruoka-askel-hanke
(2022)Tässä opinnäytetyössä keskitytään yhden Ruoka-askel-hankkeessa mukana olevan kunnan eli Ilmajoen interventiopäiväkodin ruoan kehittämiseen. Työssä käsitellään ruokalistasuunnittelua ja reseptikehitystä siitä näkökulmasta, ... -
Ruokakasvatus Kaustisen varhaiskasvatuksessa : nykytilan selvitys ja ruokakasvatuksen kehittäminen
(2021)Ruokailu on tärkeä osa lapsen kasvatusta, perushoitoa ja opetusta. Ruokakasvatuksella tarkoitetaan hyvinvointia ja terveyttä edistävien ruokatottumusten ja siihen liittyvien asenteiden, arvojen, tietojen ja taitojen ... -
Vahva koherenssin tunne, hyvät syömisen taidot ja välipalavalinnat. Case: Seinäjokisen yläkoulun 9. luokka
(2021)Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, onko vahvalla koherenssin tunteella ja hyvällä syömisen taidolla yhteys 9.-luokkalaisien välipalavalintoihin. Koherenssin tunne kuvaa sitä miten ihminen asennoituu maailmaan ja miten ...