Kesäravintolan myynninedistäminen sesongin ulkopuolella
Vuori, Tatu (2023)
Vuori, Tatu
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023120433955
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023120433955
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön aiheena on kesäravintolan myynninedistäminen sesongin ulkopuolella. Työn tavoitteena on kehittää jouluravintolan konseptisuunnitelma. Suunnitelman avulla pyritään houkuttelemaan lisää asiakkaita, lisäämään kesäravintoloiden myyntiä ja kannattavuutta talvikaudella. Opinnäytetyö keskittyy pieniin ja keskisuuriin kesäravintoloihin Helsingin alueella. Työ tarjoaa ravintoloille ideoita ja mahdollisuuksia toiminnan laajentamiseen kesäsesongin ulkopuolella. Tämä toiminnallinen opinnäytetyö sisältää ehdotuksen lisämyynnin saamiseksi kesäsesonkiravintoloille. Opinnäytetyössä keskitytään uudistamaan perinteistä joulusesonkia.
Työ alkaa johdannolla. Johdannon jälkeen työssä käsitellään ravintolan liiketoimintaa, sesongin ulkopuolista myynninedistämistä, palvelumuotoilua konseptikehityksessä ja kuluttajakäyttäytymistä ravintola-alalla. Tietoperustan loppupuolella käydään läpi markkinointia ja myynninedistä mistä. Opinnäytetyössä syvennytään siihen, miten ravintolat voivat uudistaa toimintaansa luomalla uusia konsepteja ja palveluita. Opinnäytetyössä tutkitaan myös, miten ravintolat voivat erottautua kilpailijoista ja löytää uusia yhteistyökumppaneita, sekä hyödyntää pientuottajia.
Tuotoksen kuvaus- ja esittelyluvussa käydään läpi tuotoksena syntyneen jouluravintolakonseptin tekemisen vaiheita. luvussa kerrotaan miksi, miten ja kenelle tuotos on tehty. Luvussa korostetaan, että suunnitelman tulee olla helposti toteutettavissa. Tavoitteena on, että jouluravintola konsepti herättää mielenkiitoa ja houkuttelee lisää asiakkaita. Konsepti voi pidentää työtekijöiden työsuhdetta ja myös parantaa työntekijöiden motivaatiota. Työn loppupuolella on omaa pohdintaa tästä tekemästäni opinnäytetyöstä, jossa käyn läpi ajankohtaisuutta, tarpeellisuutta, hyödynnettävyyttä ja omaa oppimistani.
Liitteistä löytyy jouluravintolan konseptisuunnitelma. Työn onnistuminen mitataan sillä, että suunnitelma on helposti toteutettavissa, herättää mielenkiintoa ja mahdollistaa myynninkasvun sesongin ulkopuolella. Opinnäytetyötä voivat hyödyntää myös muut Horeca-alan yritykset esi merkiksi hotellit. Opinnäytetyö valmistui marraskuussa 2023.
Työ alkaa johdannolla. Johdannon jälkeen työssä käsitellään ravintolan liiketoimintaa, sesongin ulkopuolista myynninedistämistä, palvelumuotoilua konseptikehityksessä ja kuluttajakäyttäytymistä ravintola-alalla. Tietoperustan loppupuolella käydään läpi markkinointia ja myynninedistä mistä. Opinnäytetyössä syvennytään siihen, miten ravintolat voivat uudistaa toimintaansa luomalla uusia konsepteja ja palveluita. Opinnäytetyössä tutkitaan myös, miten ravintolat voivat erottautua kilpailijoista ja löytää uusia yhteistyökumppaneita, sekä hyödyntää pientuottajia.
Tuotoksen kuvaus- ja esittelyluvussa käydään läpi tuotoksena syntyneen jouluravintolakonseptin tekemisen vaiheita. luvussa kerrotaan miksi, miten ja kenelle tuotos on tehty. Luvussa korostetaan, että suunnitelman tulee olla helposti toteutettavissa. Tavoitteena on, että jouluravintola konsepti herättää mielenkiitoa ja houkuttelee lisää asiakkaita. Konsepti voi pidentää työtekijöiden työsuhdetta ja myös parantaa työntekijöiden motivaatiota. Työn loppupuolella on omaa pohdintaa tästä tekemästäni opinnäytetyöstä, jossa käyn läpi ajankohtaisuutta, tarpeellisuutta, hyödynnettävyyttä ja omaa oppimistani.
Liitteistä löytyy jouluravintolan konseptisuunnitelma. Työn onnistuminen mitataan sillä, että suunnitelma on helposti toteutettavissa, herättää mielenkiintoa ja mahdollistaa myynninkasvun sesongin ulkopuolella. Opinnäytetyötä voivat hyödyntää myös muut Horeca-alan yritykset esi merkiksi hotellit. Opinnäytetyö valmistui marraskuussa 2023.