Kasvisruokakurssin suunnittelu ja toteutus Tapionniemen Kyläkartanolla
Tuomikoski, Reetta (2023)
Tuomikoski, Reetta
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023111529573
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023111529573
Tiivistelmä
Tämä toiminnallinen opinnäytetyö käsitteli kasvisruokakurssin suunnittelua ja toteuttamista. Toimeksiantajana toimi Kemijärvellä sijaitseva Tapionniemen Kyläkartano. Tiedonhankintamenetelminä käytettiin haastattelua, kyselyä ja aiheisiin liittyvää kirjallisuutta.
Kirjallisen työn tarkoituksena oli valottaa lukijalle ruokakurssin suunnitteluun ja toteutukseen liittyviä vaiheita, kurssin teemojen tietotaustaa ja onnistuneen ruokakurssin elementtejä. Kirjallinen lopputulos käsitteli kasvis- ja lähiruokaa, sekä niiden merkitystä sekä hyödyntämistä arkielämässä. Lähiruoan merkitys nostettiin esille kansantalouden kannalta. Kurssin reseptivalinnat tehtiin terveysnäkökulma huomioiden. Myös lähiruoan ja Lapin tarjoamaa elämyksellisyyttä sivuttiin taustatiedoissa. Toimeksiantaja Tapionniemen Kyläkartano esiteltiin omassa osiossaan.
Toiminnallisen työn tavoite oli kouluttaa Kyläkartanon henkilökuntaa kasvisruokien valmistuksessa, inspiroida osallistujia käyttämään kasvis- ja lähiruokatuotteita, sekä toimia esimerkkinä lappilaisille kylille kestävästä kylätoiminnasta. Kasvisruokakurssi toteutettiin la 10.6. - su 11.6.2023 Tapionniemen Kyläkartanolla yhteistyössä Kemijärven kansalaisopiston kanssa.
Kirjallisen työn tarkoituksena oli valottaa lukijalle ruokakurssin suunnitteluun ja toteutukseen liittyviä vaiheita, kurssin teemojen tietotaustaa ja onnistuneen ruokakurssin elementtejä. Kirjallinen lopputulos käsitteli kasvis- ja lähiruokaa, sekä niiden merkitystä sekä hyödyntämistä arkielämässä. Lähiruoan merkitys nostettiin esille kansantalouden kannalta. Kurssin reseptivalinnat tehtiin terveysnäkökulma huomioiden. Myös lähiruoan ja Lapin tarjoamaa elämyksellisyyttä sivuttiin taustatiedoissa. Toimeksiantaja Tapionniemen Kyläkartano esiteltiin omassa osiossaan.
Toiminnallisen työn tavoite oli kouluttaa Kyläkartanon henkilökuntaa kasvisruokien valmistuksessa, inspiroida osallistujia käyttämään kasvis- ja lähiruokatuotteita, sekä toimia esimerkkinä lappilaisille kylille kestävästä kylätoiminnasta. Kasvisruokakurssi toteutettiin la 10.6. - su 11.6.2023 Tapionniemen Kyläkartanolla yhteistyössä Kemijärven kansalaisopiston kanssa.