Epas-menu Etelä-Pohjanmaalta - Makumatka lakeuksille!
Meriläinen, Hanna; Huhta, Elina (2023)
Meriläinen, Hanna
Huhta, Elina
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2023
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2023081596705
https://urn.fi/URN:NBN:fi-fe2023081596705
Tiivistelmä
Tämä Epas-menu on valmistunut osana Seinäjoen ammattikorkeakoulussa käynnissä olevia ruoka-alan kehittämishankkeita yhteistyössä paikallisten tuottajien kanssa. Idea uudesta menusta sai alkunsa YDIRE - Yritysten välisen yhteistyön ja digitalisaation avulla kohti resilienssiä lyhyissä elintarvikeketjuissa -hankkeen työpajasta ja menu pitää sisällään useita PREMIUM – Erityisen erottuvan elintarvikkeet -hankkeessa kehitettyjä paikallisia premium-tuotteita.
Reseptivihko pitää sisällään ohjeet neljän epaksen, eli eteläpohjalaisen tapaksen valmistukseen sekä kertoo tarkemmin epasten valmistukseen tarvittavien paikallisten tuotteiden valmistajista ja saatavuudesta. Menussa on hyödynnetty yhteensä neljäntoista paikallisen tuottajan ja elintarvikeyrityksen aineksia ja tuotteita. Reseptiikan on kehittänyt Juurella ja Äärellä-ravintoloiden ravintoloitsija Jani Unkeri.
Epas-reseptivihkon työstämisestä ovat vastanneet YDIRE- ja PREMIUM -hankkeet, joita molempia on rahoitettu Euroopan unioni aluekehitysrahaston REACT-EU -määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.
Reseptivihko pitää sisällään ohjeet neljän epaksen, eli eteläpohjalaisen tapaksen valmistukseen sekä kertoo tarkemmin epasten valmistukseen tarvittavien paikallisten tuotteiden valmistajista ja saatavuudesta. Menussa on hyödynnetty yhteensä neljäntoista paikallisen tuottajan ja elintarvikeyrityksen aineksia ja tuotteita. Reseptiikan on kehittänyt Juurella ja Äärellä-ravintoloiden ravintoloitsija Jani Unkeri.
Epas-reseptivihkon työstämisestä ovat vastanneet YDIRE- ja PREMIUM -hankkeet, joita molempia on rahoitettu Euroopan unioni aluekehitysrahaston REACT-EU -määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.