Ekologisen kestävyyden tila Solo Sokos Hotel Paviljongissa
Kostiainen, Jesse (2023)
Kostiainen, Jesse
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023052313046
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023052313046
Tiivistelmä
Kestävä kehitys on kuuma aihe niin arkisissa asioissa kuin yritysmaailmassa. Kestävyyttä pyritään edistämää monin eritavoin: kierrätetään, säästetään energiaa, kehitetään kaupunkisuunnittelua, palkataan nuoria ly- hytaikaisiin kesätöihin ja vähennetään fossiilisten polttoaineiden kulutusta. Hotellimaailmassa isoja tekijöitä ovat mm. suuret energian kulutuksen tarpeet sekä runsas vedenkulutus. Tämä seikka huomioon ottaminen kestävää kehitystä on tärkeä tutkia aika-ajoin yritysten sisällä.
Tutkimusongelmana haluttiin selvittää Solo Sokos Hotel Paviljongin ekologisen kestävyyden tila. Tutkimus toteutettiin luomalla kyselylomake hotellin henkilöstölle sekä havainnoimalla yleisiä tiloja sekä huoneita. Tuloksista koostettiin kolme pääteemaa niin positiivisista kuin negatiivisista vastauksista sekä havainnoin avulla etsittiin yhtäläisyyksiä ja eroja.
Tutkimus oli kvalitatiivinen, mutta sisälsi osittain kvantitatiivisia kysymyksiä. Kvalitatiivisten kysymysten vas- tauksista saatiin yksityiskohtaisimmat tiedot ja syvempi ymmärrys aiheesta. Kvantitatiivisten kysymysten vastaukset puolestaan olivat jakamassa vastaajia eri ryhmiin, kuten iän, sukupuolen ja kokemusvuosien mu- kaan. Vastaajat työskentelivät hotellin eri osastoilla.
Tutkimuksen lopputuloksena todettiin kestävän kehityksen perehdytyksen olevan puutteellista ravintolan puolella, hävikkimäärän olevan verrattain suurta sekä energian kulutusta pidettiin turhan suurena. Positiivi- sina seikkoina esiin nousi hyvä kierrätys, vedensäästäminen sekä vuosittain haettava Green Key -sertifi- kaatti. Näistä koostettiin johtopäätökset sekä kehitysehdotukset hotellin käyttöön, jotta negatiivisina esiin nostettuja asioita voitaisiin kehittää ja parantaa.
Tutkimusongelmana haluttiin selvittää Solo Sokos Hotel Paviljongin ekologisen kestävyyden tila. Tutkimus toteutettiin luomalla kyselylomake hotellin henkilöstölle sekä havainnoimalla yleisiä tiloja sekä huoneita. Tuloksista koostettiin kolme pääteemaa niin positiivisista kuin negatiivisista vastauksista sekä havainnoin avulla etsittiin yhtäläisyyksiä ja eroja.
Tutkimus oli kvalitatiivinen, mutta sisälsi osittain kvantitatiivisia kysymyksiä. Kvalitatiivisten kysymysten vas- tauksista saatiin yksityiskohtaisimmat tiedot ja syvempi ymmärrys aiheesta. Kvantitatiivisten kysymysten vastaukset puolestaan olivat jakamassa vastaajia eri ryhmiin, kuten iän, sukupuolen ja kokemusvuosien mu- kaan. Vastaajat työskentelivät hotellin eri osastoilla.
Tutkimuksen lopputuloksena todettiin kestävän kehityksen perehdytyksen olevan puutteellista ravintolan puolella, hävikkimäärän olevan verrattain suurta sekä energian kulutusta pidettiin turhan suurena. Positiivi- sina seikkoina esiin nousi hyvä kierrätys, vedensäästäminen sekä vuosittain haettava Green Key -sertifi- kaatti. Näistä koostettiin johtopäätökset sekä kehitysehdotukset hotellin käyttöön, jotta negatiivisina esiin nostettuja asioita voitaisiin kehittää ja parantaa.