Vuokratyöntekijöiden kohtelu ravintola-alalla
Mustanoja, Marjo (2023)
Mustanoja, Marjo
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202301221518
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-202301221518
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli tutkia, miten vuokratyöntekijät kokevat, että heitä kohdellaan ravintola-alalla, millaiset tekijät vaikuttavat vuokratyöntekijöiden kokemaan työilmapiiriin ja sitoutumiseen sekä sitä, kuinka paljon työilmapiiri vaikuttaa sitoutumiseen yksittäisiin ravintoloihin ja koko
toimialalle. Tämä valikoitui tutkimukseni aiheeksi siksi, että koronapandemia on pahentanut ravintola-alan työvoimapulaa ja vuokratyöntekijöiden käyttö on lisääntynyt merkittävästi. Alalta on lähtenyt paljon osaajia, ja uusia on vaikea löytää tilalle. Vuokratyöntekijöiden ääni ei kuitenkaan pääse
riittävästi kuuluviin alalla heidän tärkeästä roolistaan huolimatta. Opinnäytetyön toimeksiantajana
toimi Eezy Henkilöstöpalvelut Oy.
Tutkimusmenetelmänä opinnäytetyössä käytettiin kvantitatiivista tutkimusmenetelmää. Tutkimus
toteutettiin puolistrukturoidulla kyselylomakkeella, jossa oli valintakysymysten lisäksi myös avoimia
kysymyksiä. Kysely lähetettiin 5898:lle Eezy Henkilöstöpalveluilla pääkaupunkiseudulla työskenteleville ravintola-alan vuokratyöntekijöille. Vastauksia sain yhteensä 192. Vastausprosentti oli odotettua paremmin, ja avoimien kysymysten avulla tutkimukseen saatiin paljon arvokasta materiaalia.
Lopputuloksena voidaan sanoa, että osa vuokratyöntekijöistä tuntee, että heitä kohdellaan hyvin ja
ystävällisesti, mutta osa heistä on kokenut epäasiallista käytöstä, eivätkä he tunne, että heitä arvostetaan tarpeeksi. Tutkimuksen mukaan vuokratyöntekijöille tärkeimpiä tekijöitä hyvän työilmapiirin kannalta ovat tasapuolinen ja oikeudenmukainen kohtelu, avoin kommunikointi ja hyvä johtaminen. Sitoutumisen tärkeimmiksi tekijöiksi nousivat taas hyvä työilmapiiri, palkkaus sekä työyhteisö. Sitoutumisen kannalta mielenkiintoisena löydöksenä tutkimuksessa oli, että nuoremmilla
työntekijöillä on huomattavasti heikompi sitoutuminen ravintola-alaan.
Kyselytutkimuksen tuloksissa nousi esille myös, että työvoimapula näkyy vuokratyöntekijöiden ravintolatyön arjessa. Työvuorot voivat tuntua ylitsepääsemättömän vaikeilta ja ovat todella kuormittavia. Vastaajat kokivat huolta myös siitä, ettei vanhoja alan konkareita saada enää takaisin alalle.
toimialalle. Tämä valikoitui tutkimukseni aiheeksi siksi, että koronapandemia on pahentanut ravintola-alan työvoimapulaa ja vuokratyöntekijöiden käyttö on lisääntynyt merkittävästi. Alalta on lähtenyt paljon osaajia, ja uusia on vaikea löytää tilalle. Vuokratyöntekijöiden ääni ei kuitenkaan pääse
riittävästi kuuluviin alalla heidän tärkeästä roolistaan huolimatta. Opinnäytetyön toimeksiantajana
toimi Eezy Henkilöstöpalvelut Oy.
Tutkimusmenetelmänä opinnäytetyössä käytettiin kvantitatiivista tutkimusmenetelmää. Tutkimus
toteutettiin puolistrukturoidulla kyselylomakkeella, jossa oli valintakysymysten lisäksi myös avoimia
kysymyksiä. Kysely lähetettiin 5898:lle Eezy Henkilöstöpalveluilla pääkaupunkiseudulla työskenteleville ravintola-alan vuokratyöntekijöille. Vastauksia sain yhteensä 192. Vastausprosentti oli odotettua paremmin, ja avoimien kysymysten avulla tutkimukseen saatiin paljon arvokasta materiaalia.
Lopputuloksena voidaan sanoa, että osa vuokratyöntekijöistä tuntee, että heitä kohdellaan hyvin ja
ystävällisesti, mutta osa heistä on kokenut epäasiallista käytöstä, eivätkä he tunne, että heitä arvostetaan tarpeeksi. Tutkimuksen mukaan vuokratyöntekijöille tärkeimpiä tekijöitä hyvän työilmapiirin kannalta ovat tasapuolinen ja oikeudenmukainen kohtelu, avoin kommunikointi ja hyvä johtaminen. Sitoutumisen tärkeimmiksi tekijöiksi nousivat taas hyvä työilmapiiri, palkkaus sekä työyhteisö. Sitoutumisen kannalta mielenkiintoisena löydöksenä tutkimuksessa oli, että nuoremmilla
työntekijöillä on huomattavasti heikompi sitoutuminen ravintola-alaan.
Kyselytutkimuksen tuloksissa nousi esille myös, että työvoimapula näkyy vuokratyöntekijöiden ravintolatyön arjessa. Työvuorot voivat tuntua ylitsepääsemättömän vaikeilta ja ovat todella kuormittavia. Vastaajat kokivat huolta myös siitä, ettei vanhoja alan konkareita saada enää takaisin alalle.