Aamiaistarjoilun kehittäminen Billnäsin Ruukille
Keränen, Kia; Uusimäki, Cecilia (2022)
Keränen, Kia
Uusimäki, Cecilia
2022
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022121530345
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022121530345
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö suoritetaan osana hotelli- ja ravintola-alan liikkeenjohdon koulutusohjelmaa. Opinnäytetyö on kirjoitettu toimeksiannosta Billnäsin Ruukille ja sen ensisijaisena tavoitteena on kehittää aamiaistarjoilua sekä tuottaa henkilökunnalle tutkimukseen perustuva manuaali aamiaisen valmistamista varten. Tutkimuksen toissijaisena tavoitteena oli selvittää, miten suuri merkitys hotelliaamiaisella on hotellielämyksessä. Haluttiin myös selvittää, mitä Billnäsin Ruukin hotellivieraat odottavat aamiaiselta, oliko eri asiakassegmenteillä eri odotukset sekä selvittää miten laatu pysyisi samana henkilökunnasta ja sesongista riippumatta. Toimeksiantajalle ei ole aikaisemmin tehty samankaltaista tutkimusta koskien heidän tarjoamiaan aamiaispalveluja.
Tutkimus tehtiin toiminnallisena opinnäytetyönä käyttäen määrällistä menetelmää. Tutkimukseen laadittiin Webropol alustalla kyselylomake, joka jaettiin hotellivieraille aamiaisen yhteydessä. Kyselytutkimukseen saatiin vastauksia yhteensä 59 kappaletta, jonka perusteella tutkimus tehtiin.
Opinnäytetyön tietoperusta esittelee toimeksiantajan, yrityksen asiakassegmentit sekä palvelut. Toimeksiantajan esittelyn jälkeen tekstissä on lyhyt katsaus aamiaisen historiasta, nykyiset ruokasuositukset ja erityisruokavaliot sekä Billnäsin Ruukin aamiaisen lähtökohdan ennen tutkimuksen alkamista.
Tutkimuksen empiirisessä osiossa käsitellään työn tutkimusmenetelmää, tutkimuksen kulkua sekä avataan tutkimuskysymyksiä. Tässä osiossa käsitellään myös aamiaisen kustannuksia, vastuullisuutta sekä hävikin vähentämistä. Viimeisessä osiossa käsitellään tutkimustulokset sekä kehitysehdotukset, jotka laadittiin kyselytutkimuksen perusteella.
Billnäsin Ruukin aamiaistarjoilun suurimmat kehityskohdat olivat tarjoiltavien esillepano, ruokatuotteiden sisällön ilmoittaminen, sekä suppea valikoima. Kehitysehdotuksina toimeksiantajalle esitetään mietitty ja uudelleenjärjestetty esillepano, laajennettu valikoima sekä tiedot ruoka-aineista kirjallisena elintarvikkeiden lähettyvillä, missä myös allergeenit ilmoitetaan.
Tutkimus tehtiin toiminnallisena opinnäytetyönä käyttäen määrällistä menetelmää. Tutkimukseen laadittiin Webropol alustalla kyselylomake, joka jaettiin hotellivieraille aamiaisen yhteydessä. Kyselytutkimukseen saatiin vastauksia yhteensä 59 kappaletta, jonka perusteella tutkimus tehtiin.
Opinnäytetyön tietoperusta esittelee toimeksiantajan, yrityksen asiakassegmentit sekä palvelut. Toimeksiantajan esittelyn jälkeen tekstissä on lyhyt katsaus aamiaisen historiasta, nykyiset ruokasuositukset ja erityisruokavaliot sekä Billnäsin Ruukin aamiaisen lähtökohdan ennen tutkimuksen alkamista.
Tutkimuksen empiirisessä osiossa käsitellään työn tutkimusmenetelmää, tutkimuksen kulkua sekä avataan tutkimuskysymyksiä. Tässä osiossa käsitellään myös aamiaisen kustannuksia, vastuullisuutta sekä hävikin vähentämistä. Viimeisessä osiossa käsitellään tutkimustulokset sekä kehitysehdotukset, jotka laadittiin kyselytutkimuksen perusteella.
Billnäsin Ruukin aamiaistarjoilun suurimmat kehityskohdat olivat tarjoiltavien esillepano, ruokatuotteiden sisällön ilmoittaminen, sekä suppea valikoima. Kehitysehdotuksina toimeksiantajalle esitetään mietitty ja uudelleenjärjestetty esillepano, laajennettu valikoima sekä tiedot ruoka-aineista kirjallisena elintarvikkeiden lähettyvillä, missä myös allergeenit ilmoitetaan.