SATO-Lähiruokamarkkinat
Keskitalo, Susanna; Korpi, Janna (2022)
Keskitalo, Susanna
Korpi, Janna
2022
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022060315088
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2022060315088
Tiivistelmä
Opinnäytetyö on tehty yhteistyössä teollisuusmatkailun konseptointi -hankkeen kanssa. Hankkeen tavoitteena on edistää Meri-Lapin pk-yritysten liiketoiminnan kehittämistä sekä uusien innovatiivisten matkailupalveluiden syntymistä kysei-selle alueelle. Opinnäytetyön tavoitteena on kehittää ja suunnitella Meri-Lapin alueelle teollisuusmatkailun konsepti ja näin lisätä alueen matkailua.
Opinnäytetyössä suunniteltava teollisuusmatkailun tuote on SATO-niminen lähi-ruokatapahtuma, joka järjestetään neljästi vuodessa. Tapahtumassa myydään ja esitellään silloisen satokauden lähiruokatuotteita. Tapahtuman tavoitteena on luoda sidosryhmiä, kasvattaa alueen taloutta sekä lisätä Kemin alueen matkai-lua.
Opinnäytetyö on valmis suunnitelma, jota hankkeen työntekijöillä on oikeus to-teuttaa ja muokata itselleen sopivaksi. Työssä on raportoitu tapahtumajärjes-tämisen tietoperustaa, SATO-tapahtuman kuvaus sekä suunnitelma tapahtu-man toteutukselle. Suunnitelma perustuu 2019 vuonna valmistuneen teolli-suusmatkailun raporttiin, joka toteutettiin matkailuliiketoimintakonseptien johta-misen kurssilla. Raportista saimme pohjan ja tietoperustan tälle opinnäytetyölle. Työhön on lisäksi kerätty huomioita järjestäjille.
Opinnäytetyössä suunniteltava teollisuusmatkailun tuote on SATO-niminen lähi-ruokatapahtuma, joka järjestetään neljästi vuodessa. Tapahtumassa myydään ja esitellään silloisen satokauden lähiruokatuotteita. Tapahtuman tavoitteena on luoda sidosryhmiä, kasvattaa alueen taloutta sekä lisätä Kemin alueen matkai-lua.
Opinnäytetyö on valmis suunnitelma, jota hankkeen työntekijöillä on oikeus to-teuttaa ja muokata itselleen sopivaksi. Työssä on raportoitu tapahtumajärjes-tämisen tietoperustaa, SATO-tapahtuman kuvaus sekä suunnitelma tapahtu-man toteutukselle. Suunnitelma perustuu 2019 vuonna valmistuneen teolli-suusmatkailun raporttiin, joka toteutettiin matkailuliiketoimintakonseptien johta-misen kurssilla. Raportista saimme pohjan ja tietoperustan tälle opinnäytetyölle. Työhön on lisäksi kerätty huomioita järjestäjille.