Hiljaisen tiedon välittäminen ravintolakeittiön johtamisessa : case: Amarillo Lahti
Rekola, Juuso (2014)
Rekola, Juuso
Lahden ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405076224
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201405076224
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni tarkoitus on tuottaa toimeksiantajalleni, Lahden Amarillolle, materiaali tukemaan uuden keittiöesimiehen perehdytystä. Työni tulkitsee myös sitä, kuinka paljon yksittäinen keittiömestari käyttää hiljaista tietoa ammatissaan ja minkälaisia vaikutuksia hiljaisella tiedolla on ammatissa.
Työssäni tutkimusmateriaali on hankittu haastattelemalla Lahden Amarillon edellistä keittiömestaria, joka lopetti työnsä Amarillossa joulukuussa 2013. Haastattelujen perusteella tuotin toimeksiantajan toivoman perehdytysmateriaalin. Viitekehyksessä käsittelen hiljaista tietoa sekä sen tarjoamia mahdollisuuksia, haasteita ja yhtä mallia hiljaisen tiedon hyödyntämiseen. Viitekehys käsittelee myös haastattelujen perusteella olennaisimpia ravintolakeittiön johtamisen osa- alueita.
Tutkimusosuudessa vertailen haastattelujen teemoittamisen yhteydessä nousseita teemoja viitekehykseen. Näin tavoitteena on löytää haastattelumateriaalin sekä viitekehyksen väliltä yhteneväisyyksiä ja ristiriitoja sekä johdatella mahdollisesti uusia ajatuksia perustuen edellä mainittuihin materiaaleihin.
Tutkimukseni perusteella hiljainen tieto vaikuttaa ohjaavan työtä tekevää keittiömestaria melko paljon. Tutkimukseni mukaan hiljaisesta tiedosta ei kuitenkaan ole hyötyä täysin kokemattomalle henkilölle, mutta jo peruskoulutus ammattiin vaikuttaa antavan riittävän pohjan hiljaisen tiedon jakamiseen. Tutkimukseni mukaan on mahdollista, että nuori ja
peruskoulutettu työryhmä voi jakaa, mahdollisesti jopa tuottaa hiljaista tietoa itsenäisesti vähentäen tarvittavan koulutuksen määrää.
Työssäni tutkimusmateriaali on hankittu haastattelemalla Lahden Amarillon edellistä keittiömestaria, joka lopetti työnsä Amarillossa joulukuussa 2013. Haastattelujen perusteella tuotin toimeksiantajan toivoman perehdytysmateriaalin. Viitekehyksessä käsittelen hiljaista tietoa sekä sen tarjoamia mahdollisuuksia, haasteita ja yhtä mallia hiljaisen tiedon hyödyntämiseen. Viitekehys käsittelee myös haastattelujen perusteella olennaisimpia ravintolakeittiön johtamisen osa- alueita.
Tutkimusosuudessa vertailen haastattelujen teemoittamisen yhteydessä nousseita teemoja viitekehykseen. Näin tavoitteena on löytää haastattelumateriaalin sekä viitekehyksen väliltä yhteneväisyyksiä ja ristiriitoja sekä johdatella mahdollisesti uusia ajatuksia perustuen edellä mainittuihin materiaaleihin.
Tutkimukseni perusteella hiljainen tieto vaikuttaa ohjaavan työtä tekevää keittiömestaria melko paljon. Tutkimukseni mukaan hiljaisesta tiedosta ei kuitenkaan ole hyötyä täysin kokemattomalle henkilölle, mutta jo peruskoulutus ammattiin vaikuttaa antavan riittävän pohjan hiljaisen tiedon jakamiseen. Tutkimukseni mukaan on mahdollista, että nuori ja
peruskoulutettu työryhmä voi jakaa, mahdollisesti jopa tuottaa hiljaista tietoa itsenäisesti vähentäen tarvittavan koulutuksen määrää.