Arrangerandet av evenemang : -planering och genomförandet av Kiekkotori serveringstält
Laamanen, Nina (2013)
Laamanen, Nina
Arcada - Nylands svenska yrkeshögskola
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013121721630
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2013121721630
Tiivistelmä
Syftet med detta arbete är att planera och genomföra ett lyckat gratisevenemang, Kiekkotori som i slutändan skalle bidra till att bli ett återkommande evenemang under hockey VM då det ordnas i Finland.
Examensarbetet görs i samarbete med uppdragsgivaren Soupster Catering.
Kiekkotori är ett gratisevenemang som ordnades i samband med hockey VM, i centrala Helsingfors 10-19.5.2013. På torget kan man se alla hockeymatcher gratis, samt köpa hockeyrelaterade prylar, delta i hockeyrelaterade aktiviteter, och köpa mat samt dryck. Detta examensarbete handlar om hur man ordnar serveringstältet under gratisevenemanget.
Problemställningen i detta arbete är att med min kunskap bland evenemang klara av att ansöka behövliga lov till tillställningen samt fungera som ansvarsperson under hela evenemanget för serveringstältet. Även bra samarbete med olika samarbetsparter är viktigt och att få gästerna nöjda. Teorin i detta arbete består av Vallo och Häyrinens samt Iiskola-Keskonens böcker som handlar om evenemangsplanering, samt en utländsk författare Wolf. Jag avgränsar arbetet så att ja inte behandlar budgetering eller marknadsföring i mitt arbete. För att evaluera mitt arbete använder jag mig av mina egna samt kollegors observationer, och en closing session som ordnas en vecka efter evenemanget. Jag kan vara mycket nöjd över evenemanget som jag ordnade och planerade. Syftet nåddes och evenemanget var mycket lyckat. The object for this thesis is to plan and successfully carry out a free of charge event. The event will be Kiekkotori. If my work is carried out properly, there is a plan to have this event as a part of Ice Hockey World Championship each time when Finland is the host for the event. This thesis is done in co-operation with Soupster Catering. The theory for this work is based on the books by Vallo och Häyrinen, Iiskola-Keskonen and foreigner writer Wolf that are related to event planning. Kiekkotori is a free of charge event in the centrum of Helsinki and will be arranged during the Ice Hockey World Championship between 10th and 19th of May 2013. The idea is to arrange a place where people can get together, watch the games from a big screen and enjoy some beverages and food. There is also Ice Hockey related souvenirs to purchase and activities arranged for anyone to participate on. This thesis shows how to plan and execute the big tents and how to request all the different permits that are needed to be able to have food and alcohol served in non-restaurant premises. The main challenge for me, as being the Kiekkotori serving tent responsible, is exactly that. What permits do I need? Who do I need to contact? How long does it take to have all needed permits? How much people I need to perform the different tasks? Setting up the tents, cooking the food, serving. These mentioned as some of the major tasks. There will also be sponsors and other key partners that I need to collaborate with. For sure, one of the main key players is the people. If people are happy and they enjoy the event, I have succeeded in my work. In this thesis I will not touch the budgeting or the marketing part. For the judgment of my work I will rely on my own and my colleagues observations and the response from the closing meeting. This meeting will take place one week from the end of the event. As closing words I can now happily say that the Event was a huge success. After all the planning and the hard work, the purpose has been reached successfully.
Examensarbetet görs i samarbete med uppdragsgivaren Soupster Catering.
Kiekkotori är ett gratisevenemang som ordnades i samband med hockey VM, i centrala Helsingfors 10-19.5.2013. På torget kan man se alla hockeymatcher gratis, samt köpa hockeyrelaterade prylar, delta i hockeyrelaterade aktiviteter, och köpa mat samt dryck. Detta examensarbete handlar om hur man ordnar serveringstältet under gratisevenemanget.
Problemställningen i detta arbete är att med min kunskap bland evenemang klara av att ansöka behövliga lov till tillställningen samt fungera som ansvarsperson under hela evenemanget för serveringstältet. Även bra samarbete med olika samarbetsparter är viktigt och att få gästerna nöjda. Teorin i detta arbete består av Vallo och Häyrinens samt Iiskola-Keskonens böcker som handlar om evenemangsplanering, samt en utländsk författare Wolf. Jag avgränsar arbetet så att ja inte behandlar budgetering eller marknadsföring i mitt arbete. För att evaluera mitt arbete använder jag mig av mina egna samt kollegors observationer, och en closing session som ordnas en vecka efter evenemanget. Jag kan vara mycket nöjd över evenemanget som jag ordnade och planerade. Syftet nåddes och evenemanget var mycket lyckat.