Liiketoimintasuunnitelman laatiminen ravintola-alan yritykselle : tapausesimerkkinä kahvila Kuplis
Taivalsalmi, Aaron (2021)
Taivalsalmi, Aaron
2021
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021112722153
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2021112722153
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena on luoda sen lukijalle kiteyttävä kokonaisvaltainen käsitys liiketoimintasuunnitelmasta käsitteenä, sekä sen sisällöstä. Työssä käydään läpi ja käsitellään liiketoimintasuunnitelman tyypillisimmät osat. Tämä tehdään erityisesti ravintolaliiketoiminnan näkökulmasta, sillä opinnäytetyön kirjoittajalta löytyy tästä aihepiiristä erityisesti kokemukseen pohjautuvaa tietoa kahvila-Kupliksen yrittäjänä.
Kuplista käytetään tässä opinnäytetyössä tapausesimerkkinä vankan teoriatiedon tukena, jotta lukijalle hahmottuisi aiheen teoriatiedon lisäksi myös realistista käytännönläheisempää tietoa liiketoimintasuunnitelman laatimisesta ravintola-alan yritykselle.
Opinnäytetyössä käsittelen liiketoiminnasta seuraavia aihekokonaisuuksia: Liiketoimintasuunnitelman määritelmä, yrittäjän lähtökohdat, yritysmuodot, liikeidean, asiakkaat, tuotepalvelupaketin, tavoitemielikuvan, strategian, vision, tavoitteet, toimintaympäristön, kilpailija-analyysin, kannattavuuslaskelman, riskien arvioinnin ja SWOT-analyysin. Olen puolestaan rajannut tästä työstä seuraavat aihekokonaisuudet: arvot, fyysisten tilojen suunnittelun, lupa-asiat, henkilöstösuunnitelman ja markkinointi-suunnitelman.
Kuplista käytetään tässä opinnäytetyössä tapausesimerkkinä vankan teoriatiedon tukena, jotta lukijalle hahmottuisi aiheen teoriatiedon lisäksi myös realistista käytännönläheisempää tietoa liiketoimintasuunnitelman laatimisesta ravintola-alan yritykselle.
Opinnäytetyössä käsittelen liiketoiminnasta seuraavia aihekokonaisuuksia: Liiketoimintasuunnitelman määritelmä, yrittäjän lähtökohdat, yritysmuodot, liikeidean, asiakkaat, tuotepalvelupaketin, tavoitemielikuvan, strategian, vision, tavoitteet, toimintaympäristön, kilpailija-analyysin, kannattavuuslaskelman, riskien arvioinnin ja SWOT-analyysin. Olen puolestaan rajannut tästä työstä seuraavat aihekokonaisuudet: arvot, fyysisten tilojen suunnittelun, lupa-asiat, henkilöstösuunnitelman ja markkinointi-suunnitelman.