Keveyttä tarjottimelle : Varusmiesten ostohalukkuus kevyempiin tuotteisiin Sodankylän sotilaskodissa
Palojärvi, Jenna; Aikio, Taru (2012)
Palojärvi, Jenna
Aikio, Taru
Rovaniemen ammattikorkeakoulu Lapin ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012112216024
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012112216024
Tiivistelmä
Opinnäytetyössä käsitellään Sodankylän sotilaskodin myyntituotteiden kehit-tämistä kyselylomakkeen avulla. Opinnäytetyön pohjana on VARU- interventio tutkimus. Projektin tarkoituksena oli saada tietoa nuorten miesten terveydestä, ruokailutottumuksista, niihin vaikuttavista käsityksistä ja lisätä terveellisen ruoan tarjontaa varuskunnissa niin, että mausta ja ulkonäöstä ei tarvitsisi tinkiä. Sodankylän sotilaskoti osallistui projektiin. Tässä opinnäytetyössä selvitetään varusmiesten omia näkemyksiä ostopäätös tottumuksista Sodankylän sotilaskodissa.
Työ selvittää millaisia tottumuksia varusmiehet omaavat, mistä tuotteista he pitävät ja haluavatko he terveellisempiä tuotteita. Työssä käsitellään varus-miesten syömistottumuksista aikaisemmin tehtyjä tutkimuksia kansantervey-dellisistä näkökulmista, sekä Sodankylän jääkäriprikaatin varusmiehille tehtyä kyselylomaketta.
Materiaalina kerättiin haastattelemalla, tutkimalla aiempia tutkimuksia ja ai-neiston keruulla. Työ sisältää kahden työntekijän haastattelun, haastattelun aiheena oli VARU- projektin merkityksestä sotilaskotiin. Varusmiehiä haasta-teltiin kyselylomakkeella, vastaajia kyselyssä oli 103.Tuloksista selvisi, että sotilaskodin palveluita käytetään säännöllisesti. Suurin osa vastaajista ei kai-vannut terveellisimpiä tuotteita. Suosituimpiin tuotteisiin lukeutuivat kahvi ja munkki.
Työ selvittää millaisia tottumuksia varusmiehet omaavat, mistä tuotteista he pitävät ja haluavatko he terveellisempiä tuotteita. Työssä käsitellään varus-miesten syömistottumuksista aikaisemmin tehtyjä tutkimuksia kansantervey-dellisistä näkökulmista, sekä Sodankylän jääkäriprikaatin varusmiehille tehtyä kyselylomaketta.
Materiaalina kerättiin haastattelemalla, tutkimalla aiempia tutkimuksia ja ai-neiston keruulla. Työ sisältää kahden työntekijän haastattelun, haastattelun aiheena oli VARU- projektin merkityksestä sotilaskotiin. Varusmiehiä haasta-teltiin kyselylomakkeella, vastaajia kyselyssä oli 103.Tuloksista selvisi, että sotilaskodin palveluita käytetään säännöllisesti. Suurin osa vastaajista ei kai-vannut terveellisimpiä tuotteita. Suosituimpiin tuotteisiin lukeutuivat kahvi ja munkki.