Fazer leipomot Oy:n Turun leipomon lopettaminen : henkilöstöratkaisut, tuotesiirrot
Ketola, Mika (2012)
Ketola, Mika
Turun ammattikorkeakoulu
2012
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012053111094
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2012053111094
Tiivistelmä
Opinnäytetyö tehtiin Turun Fazerin tehtaan lopettamisen yhteydessä. Fazer leipomot Oy päätti lopettaa Turun ja Seinäjoen leipomot tuotannollisiin ja taloudellisiin syihin vedoten, pääsyynä oli tuotannon tehostaminen ja kulujen vähentäminen.
Tehtaan lopettaminen tapahtui nopeasti, sillä YT-neuvotteluiden alkamisesta ilmoitettiin toukokuun alussa, päätös lopettamisesta tuli kesäkuun lopulla ja tehdas oli suljettu joulukuun puolessavälissä. Tämä kaikki ja ennen kaikkea aikataulu antoi haasteita lopettamisen osa-alueille kuten henkilöratkaisuille ja tuotesiirtoihin. Henkilöratkaisuiden tuli olla muutosturvalain mukaisia ja mahdollisimman tehokkaita, jotta työntekijät saivat jatkoa työelämälle. Tuotesiirrot oli tehtävä huolella, jotta tuotteet olisivat logistisesti järkevästi sijoitettuja, tuotteisiin ei tulisi tuotantokatkoja sekä tuotteen laatu ei kärsisi.
Työssä oli seurattu Fazer leipomot Oy:n henkilöstöratkaisuja ja niiden tehokkuutta sekä tuotesiirtoja. Henkilöstöratkaisuissa paneuduttiin hieman myös muutosturvalain toteutumiseen ja työntekijöiden tyytyväisyyteen tukitoimien osalta.
Lopputuloksena työntekijät antoivat tukitoimille arvosanan tyydyttävä. Osaan tukitoimista oltiin tyytyväisiä ja parannettavaakin jäi. Kuitenkin hyvin moni työntekijä sai ratkaisun uralleen, mikä on aina hyvä merkki toimien onnistumisesta. Tuotesiirtojen osalta tuotteet ovat lähteneet hyvin käyntiin uusissa tehtaissa, koska siirrot olivat huolellisesti suunniteltu ja tuotantokuorman muutokset olivat logistisesti hyvin arvioitu.
Tehtaan lopettaminen tapahtui nopeasti, sillä YT-neuvotteluiden alkamisesta ilmoitettiin toukokuun alussa, päätös lopettamisesta tuli kesäkuun lopulla ja tehdas oli suljettu joulukuun puolessavälissä. Tämä kaikki ja ennen kaikkea aikataulu antoi haasteita lopettamisen osa-alueille kuten henkilöratkaisuille ja tuotesiirtoihin. Henkilöratkaisuiden tuli olla muutosturvalain mukaisia ja mahdollisimman tehokkaita, jotta työntekijät saivat jatkoa työelämälle. Tuotesiirrot oli tehtävä huolella, jotta tuotteet olisivat logistisesti järkevästi sijoitettuja, tuotteisiin ei tulisi tuotantokatkoja sekä tuotteen laatu ei kärsisi.
Työssä oli seurattu Fazer leipomot Oy:n henkilöstöratkaisuja ja niiden tehokkuutta sekä tuotesiirtoja. Henkilöstöratkaisuissa paneuduttiin hieman myös muutosturvalain toteutumiseen ja työntekijöiden tyytyväisyyteen tukitoimien osalta.
Lopputuloksena työntekijät antoivat tukitoimille arvosanan tyydyttävä. Osaan tukitoimista oltiin tyytyväisiä ja parannettavaakin jäi. Kuitenkin hyvin moni työntekijä sai ratkaisun uralleen, mikä on aina hyvä merkki toimien onnistumisesta. Tuotesiirtojen osalta tuotteet ovat lähteneet hyvin käyntiin uusissa tehtaissa, koska siirrot olivat huolellisesti suunniteltu ja tuotantokuorman muutokset olivat logistisesti hyvin arvioitu.