Hotellin vastaanoton työntekijöiden oman hyvinvoinnin suhde työhyvinvointiin vuorotyössä
Bäck, Erika (2019)
Bäck, Erika
2019
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019052010721
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2019052010721
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää hotellin vastaanoton työntekijöiden oman hyvin-voinnin suhde työhyvinvointiin vuorotyössä. Opinnäytetyössäni pääongelmana oli selvittää, miten vuorotyöntekijät pitävät itsestään huolta työn ulkopuolella. Alaongelmina olivat, kuinka työntekijät kokevat oman hyvinvoinnin ja kuinka vuorotyö vaikuttaa työntekijöiden hyvinvoinnin ylläpitämiseen. Tutkimus suoritettiin yhdessä toimeksiantajan kanssa. Suoritettu tutkimus rajattiin koskemaan ainoastaan vastaanotossa työskenteleviä työntekijöitä.
Opinnäytetyön tietoperusta pohjautuu työhyvinvoinnin ja vuorotyön käsitteiden määrittelemiseen sekä työhyvinvointiin ja työntekijöiden palautumiseen vaikuttaviin tekijöihin. Arvot, asenteet ja terveelliset elintavat ovat olennaisia työhyvinvoinnin, kuten myös hyvinvoinnin, ylläpitämisessä ja näitä osa-alueita käsitellään myös tietoperustassa.
Tutkimuksessa hyödynnettiin kvalitatiivista sekä kvantitatiivista tutkimusmenetelmää. Tutkimus koostui Webropol-kyselystä sekä puolistrukturoiduista teemahaastatteluista. Haastatteluja suoritettiin kaksi. Haastattelujen teemat muodostuivat aikaisemmin suoritetun kyselyn vastauksista. Haastattelujen vastauksista tehtiin sisällön analyysi. Sisällön analyysin avulla pyrittiin muodostamaan asiasta tiivistetty kuvaus kytkemällä haastattelun tulokset aiemmin suoritetun kyselyn tutkimustuloksiin. Kysely ja haastattelut suoritettiin keväällä 2019.
Tulosten perusteella vuorotyötä tekevät työntekijät voivat oppia ymmärtämään oman hyvinvointinsa tärkeyden suhteessa työhyvinvointiin vuorotyössä. Toimeksiantajan näkökulmasta ajateltuna tutkimus antaa yritykselle tarkempaa tietoa työntekijöiden elintavoista ja kuinka työntekijät pitävät itsestään huolta työajan ulkopuolella.
Opinnäytetyön tietoperusta pohjautuu työhyvinvoinnin ja vuorotyön käsitteiden määrittelemiseen sekä työhyvinvointiin ja työntekijöiden palautumiseen vaikuttaviin tekijöihin. Arvot, asenteet ja terveelliset elintavat ovat olennaisia työhyvinvoinnin, kuten myös hyvinvoinnin, ylläpitämisessä ja näitä osa-alueita käsitellään myös tietoperustassa.
Tutkimuksessa hyödynnettiin kvalitatiivista sekä kvantitatiivista tutkimusmenetelmää. Tutkimus koostui Webropol-kyselystä sekä puolistrukturoiduista teemahaastatteluista. Haastatteluja suoritettiin kaksi. Haastattelujen teemat muodostuivat aikaisemmin suoritetun kyselyn vastauksista. Haastattelujen vastauksista tehtiin sisällön analyysi. Sisällön analyysin avulla pyrittiin muodostamaan asiasta tiivistetty kuvaus kytkemällä haastattelun tulokset aiemmin suoritetun kyselyn tutkimustuloksiin. Kysely ja haastattelut suoritettiin keväällä 2019.
Tulosten perusteella vuorotyötä tekevät työntekijät voivat oppia ymmärtämään oman hyvinvointinsa tärkeyden suhteessa työhyvinvointiin vuorotyössä. Toimeksiantajan näkökulmasta ajateltuna tutkimus antaa yritykselle tarkempaa tietoa työntekijöiden elintavoista ja kuinka työntekijät pitävät itsestään huolta työajan ulkopuolella.