Liiketoimintasuunnitelma catering-yritykselle
Tikkanen, Martta (2018)
Tikkanen, Martta
Savonia-ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018091815193
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2018091815193
Tiivistelmä
Opinnäytetyöni aiheena oli liiketoimintasuunnitelman laatiminen uudelle yritykselle. Yritys tarjoaisi catering-palveluita perinteikkäässä 1800-luvun maalaistalossa Suonenjoella. Valmiin liiketoimintasuunnitelman ehdotusten on tarkoitus toimia perustana ja runkona liiketoiminnan aloittamiselle. Se tarjoaa myös karkean katselmuksen kustannuksista.
Lähtökohtana liiketoimintasuunnitelman laatimiselle oli, ettei liiketoiminnan tarkoituksena ole tavoitella suuria rahallisia tuottoja. Pitkän ajan tavoitteena on, että rakennus tulisi asumiskäyttöön suvun keskuuteen. Tarkoituksena onkin siis kattaa ylläpitokustannuksia liiketoiminnan avulla.
Tietoperustassa käytiin läpi liikeideaa ja tarkasteltiin lähemmin muun muassa missiota ja visiota, arvoja ja strategiaa. Lisäksi teoriaosassa käsiteltiin liiketoimintasuunnitelman sisältöä sekä sen merkitystä ja hyötyjä, vertailtiin erilaisia yritysmuotoja, ja käsiteltiin yrityksen rahoitusta. Teoriapohjana käytettiin alan kirjallisuutta sekä internetistä löytyviä lähteitä.
Opinnäytetyön toinen osa koostuu käytännönläheisestä ja realistisesta liiketoimintasuunnitelmasta. Liiketoimintasuunnitelmassa käsiteltiin muun muassa yrityksen liikeideaa, kysyntää ja asiakassegmenttejä. Yrityksen talouden suunnittelua, riskianalyysia ja tulevaisuudennäkymiä pohdittiin myös osana liiketoimintasuunnitelmaa.
Lähtökohtana liiketoimintasuunnitelman laatimiselle oli, ettei liiketoiminnan tarkoituksena ole tavoitella suuria rahallisia tuottoja. Pitkän ajan tavoitteena on, että rakennus tulisi asumiskäyttöön suvun keskuuteen. Tarkoituksena onkin siis kattaa ylläpitokustannuksia liiketoiminnan avulla.
Tietoperustassa käytiin läpi liikeideaa ja tarkasteltiin lähemmin muun muassa missiota ja visiota, arvoja ja strategiaa. Lisäksi teoriaosassa käsiteltiin liiketoimintasuunnitelman sisältöä sekä sen merkitystä ja hyötyjä, vertailtiin erilaisia yritysmuotoja, ja käsiteltiin yrityksen rahoitusta. Teoriapohjana käytettiin alan kirjallisuutta sekä internetistä löytyviä lähteitä.
Opinnäytetyön toinen osa koostuu käytännönläheisestä ja realistisesta liiketoimintasuunnitelmasta. Liiketoimintasuunnitelmassa käsiteltiin muun muassa yrityksen liikeideaa, kysyntää ja asiakassegmenttejä. Yrityksen talouden suunnittelua, riskianalyysia ja tulevaisuudennäkymiä pohdittiin myös osana liiketoimintasuunnitelmaa.