Haku
Viitteet 1-10 / 230
Suolistobakteerikantojen biokemiallinen karakterisointi
(2019)
Opinnäytetyön tarkoituksena oli karakterisoida suolistobakteerikantoja biokemiallisin menetelmin. Biokemiallisten reaktioiden selvittämisen myötä helpotettaisiin selektiivisten kasvualustojen valmistamista mahdollisissa ...
Panimoympäristön kehitystyö : vierteen jäähdytyksen optimointi Braumeister 200 L -pienpanimojärjestelmälle
(2019)
Oluen tuottamisprosessi alkaa vierteen valmistuksella panimojärjestelmän säiliössä. Vierteen valmistus tapahtuu järjestelmään syötetyn reseptin mukaisesti. Valmistuksen loppuvaiheessa vierre on kiehuvan kuumaa. Keittoajan ...
Keskitetyn tietokannan hyödyntäminen laitossuunnittelun dokumenttien luonnissa
(2019)
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, kuinka Focusplan Oy voi tehostaa laitossuunnittelun dokumenttien luontia Autodeskin AutoCAD P&ID 2013 ja Plant 3D 2013 -ohjelmilla. Molemmat ohjelmat ovat tietokantapohjaisia ...
Broilerituotteiden pakkaus- ja logistiikkaketjun tutkinta : tuoterikkojen etsiminen ja estäminen
(2019)
Työn tarkoituksena oli tutkia Naapurin Maalaiskana Oy:n tuotesarjaa, jolla on ilmennyt usein rikkoutuneita tai viallisia rasioita. Työn aikana tutkittiin broilerituotteiden pakkausketjua ja -materiaaleja, jotta saataisiin ...
Homogeenisen fosforylaatiomääritysmenetelmän kehittäminen tehoseulontaan
(2019)
Opinnäytetyössä käsitellään translaation jälkeisiin muokkauksiin kuuluvaa fosforylaatiota. Työssä kehitettiin sammutusresonanssienergiansiirtotekniikkaa (QRET) entsyymiaktiivisuuden määrittämiseen ja inhibiittorien ...
Leipomon pohjapiirustuksen suunnittelu
(2019)
Opinnäytetyön tavoitteena oli suunnitella pohjapiirustus leipomoalan yrittäjälle AutoCAD-suunnitteluohjelmiston avulla. Opinnäytetyön toimeksiantajalla oli tarve uusille tuotantotiloille, jotka vastaisivat paremmin yrityksen ...
Broilertuotantolaitoksen jätehuoltojärjestelmän kehittäminen
(2019)
Yritysten tulee noudattaa valtakunnallista jätelakia ja paikallisia jätehuoltomääräyksiä suunnitellessaan omaa jätehuoltoaan. Nykyaikaisen jätelain perustana on jätteen etusijajärjestys, jonka pääpaino on jätteen synnyn ...
Leipomo Salonen Oy:n tuotantotilojen siivoustyön kehittäminen
(Turun ammattikorkeakoulu, 2011)
Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää Leipomo Salonen Oy:n tuotantotilojen siivoustyötä. Opinnäytetyöprojekti on osa leipomon valmistautumista ISO 22 000 standardia varten. Leipomo Salonen Oy:n tavoite on saada sertifioitua ...
Virusvasta-aineiden seulonta synteettisistä vasta-ainekirjastoista
(Turun ammattikorkeakoulu, 2011)
Coxsackievirus A7 (CAV7) ja coxsackievirus A9 (CAV9) ovat molemmat pikornaviruksiin kuuluvia, ihmiselle tautia aiheuttavia enteroviruksia. CAV7 on aiheuttanut muun muassa. aivokalvontulehdusta ja halvausepidemioita, mutta ...
Aistittavan laadun arviointipalveluiden toiminnan kehittäminen
(Turun ammattikorkeakoulu, 2012)
Opinnäytetyön tavoitteena oli yhdessä fff-Flavorin jäsenten kanssa kehittää Turun yliopiston Funktionaalisten elintarvikkeiden kehittämiskeskuksen aistinvaraisten arviointipalveluiden toimintaa. Tavoitteena oli parantaa ...