Liiketoimintasuunnitelma : Ben`s Coffee
Loog, Elina (2018)
Loog, Elina
Metropolia Ammattikorkeakoulu
2018
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201805239658
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201805239658
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tarkoitus on laatia toimiva liiketoimintasuunnitelma Helsinkiin perustettavalle kahvilalle. Tämä opinnäytetyön tuloksena syntynyt liiketoimintasuunnitelma on täysin toteuttamiskelpoinen ja helposti muokattavissa tulevaisuudessa. Liiketoimintasuunnitelmassa keskitytään enimmäkseen kilpailijoihin, asiakkaisiin ja tuotteisiin. Tavoitteena on myös selvittää, onko liikeidea kannattava pääkaupunkiseudulla.
Opinnäytetyössä käsitellään liiketoimintasuunnitelman sisältöä ja sen teoriaa. Keskeiset asiat ovat alustava markkinointisuunnitelma sekä markkinatilanteet. Liiketoimintasuunnitelman teoriaosuus on hankittu internet-lähteistä ja eri kirjallisuuksista. Apuvälineenä käytetään myös laadullista tutkimusta, joka pitää sisällään erilaisia havaintoja kilpailevien yritysten toiminnasta.
Työssä tutkitaan kahvilan perustamiseen liittyviä riskejä, haasteita sekä ravintola-alan säädöksiä. Opinnäytetyössä käsitellään keskeiset asiat liiketoimintasuunnitelmassa. Liiketoimintasuunnitelma keskittyy enemmän yrityksen toimintaan jättäen perustamistoimen, talouspuolen sekä rahoitusasiat vähemmälle, koska ne eivät ole vielä tässä yrityksessä ajankohtaisia.
Kahviloilla on kova kilpailu pääkaupunkiseudulla, mikä nostaa riskiä perustettavalle kahvilalle. Hyvällä suunnittelulla on mahdollista päästä kilpailemaan muiden joukkoon.
Opinnäytetyössä käsitellään liiketoimintasuunnitelman sisältöä ja sen teoriaa. Keskeiset asiat ovat alustava markkinointisuunnitelma sekä markkinatilanteet. Liiketoimintasuunnitelman teoriaosuus on hankittu internet-lähteistä ja eri kirjallisuuksista. Apuvälineenä käytetään myös laadullista tutkimusta, joka pitää sisällään erilaisia havaintoja kilpailevien yritysten toiminnasta.
Työssä tutkitaan kahvilan perustamiseen liittyviä riskejä, haasteita sekä ravintola-alan säädöksiä. Opinnäytetyössä käsitellään keskeiset asiat liiketoimintasuunnitelmassa. Liiketoimintasuunnitelma keskittyy enemmän yrityksen toimintaan jättäen perustamistoimen, talouspuolen sekä rahoitusasiat vähemmälle, koska ne eivät ole vielä tässä yrityksessä ajankohtaisia.
Kahviloilla on kova kilpailu pääkaupunkiseudulla, mikä nostaa riskiä perustettavalle kahvilalle. Hyvällä suunnittelulla on mahdollista päästä kilpailemaan muiden joukkoon.