Tapahtuman järjestäminen : Case: Ruokaprovinssi -tori
Niemi, Jenni (2016)
Niemi, Jenni
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2016
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201701051116
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201701051116
Tiivistelmä
Tämän toiminnallisen opinnäytetyön aiheena oli tapahtuman järjestäminen. Opinnäytetyön tarkoituksena oli järjestää Ruokaprovinssi -toritapahtuma 6.8.2016 Sei-näjoen kauppatorilla. Työ sisältää tämän case-tapahtuman suunnittelun ja toteuttamisen vaiheet suunnittelun aloituksesta tapahtuman jälkimarkkinointiin saakka. Työn tavoitteena oli tutkia teorian avulla, kuinka onnistunut tapahtuma järjestetään, mitä tapahtuman järjestämiseen liittyy ja kuinka tapahtumaprosessi etenee sekä käyttää tätä tietoa konkreettisesti tapahtuman järjestämisessä ja toteuttamisessa.
Opinnäytetyön toimeksiantajana oli Kasvua Ruokaprovinssista -hanke, jota toteuttavat yhteistyössä Into Seinäjoki Oy ja Sedu Aikuiskoulutus. Tämä hanke toimii toritapahtuman järjestäjätahona.
Tämä opinnäytetyö koostuu kirjallisesta ja toiminnallisesta osasta. Kirjallinen osuus kuvaa tapahtuman järjestämisprosessia, jonka avulla konkreettinen tapahtuma järjestettiin. Teoreettinen osuus keskittyy tapahtumajärjestämisen kirjallisuuteen ja siihen mitä onnistuneen tapahtuman järjestämiseen vaaditaan, mitä siihen liittyy ja kuinka tapahtumaprosessi etenee. Toiminnallinen osuus sisältää Ruokaprovinssi -toritapahtuman järjestämisen opinnäytetyön tekijän näkökulmasta sisältäen suunnitteluprosessin ja toteutuksen.
Toritapahtuman tavoitteet arvioitiin saavutetuiksi ja palaute mukana olevilta yrityksiltä ja asiakkailta oli hyvää. Työssä on pohdittu samalla kehittämisehdotuksia tapahtuman uudelleenjärjestämiseksi saatujen palautteiden pohjalta. Työssä on huomioitu myös tapahtuman järjestämisen haasteet, joita on hyvä ottaa huomioon tapahtumia järjestettäessä.
Opinnäytetyön toimeksiantajana oli Kasvua Ruokaprovinssista -hanke, jota toteuttavat yhteistyössä Into Seinäjoki Oy ja Sedu Aikuiskoulutus. Tämä hanke toimii toritapahtuman järjestäjätahona.
Tämä opinnäytetyö koostuu kirjallisesta ja toiminnallisesta osasta. Kirjallinen osuus kuvaa tapahtuman järjestämisprosessia, jonka avulla konkreettinen tapahtuma järjestettiin. Teoreettinen osuus keskittyy tapahtumajärjestämisen kirjallisuuteen ja siihen mitä onnistuneen tapahtuman järjestämiseen vaaditaan, mitä siihen liittyy ja kuinka tapahtumaprosessi etenee. Toiminnallinen osuus sisältää Ruokaprovinssi -toritapahtuman järjestämisen opinnäytetyön tekijän näkökulmasta sisältäen suunnitteluprosessin ja toteutuksen.
Toritapahtuman tavoitteet arvioitiin saavutetuiksi ja palaute mukana olevilta yrityksiltä ja asiakkailta oli hyvää. Työssä on pohdittu samalla kehittämisehdotuksia tapahtuman uudelleenjärjestämiseksi saatujen palautteiden pohjalta. Työssä on huomioitu myös tapahtuman järjestämisen haasteet, joita on hyvä ottaa huomioon tapahtumia järjestettäessä.