- Selaus nimekkeen mukaan Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Viitteet 6887-6906 / 9878
-
Ruokahävikin vähentäminen Seinäjoen yläkouluilla : Case: Lyseon ja yhteiskoulun palvelukeittiöt
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2019)Työn tavoitteena oli löytää keinoja ruokahävikin vähentämiseen Seinäjoen lyseon ja Seinäjoen yhteiskoulun palvelukeittiöissä kestävä kehitys ja kiertotalous huomioiden. Ruokahävikkiin vaikuttamista tutkittiin osana koulun ... -
Ruokahävikki ja sen hyödyntäminen ruoka-apuna Seinäjoella
(2020)Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää, miten ruokahävikkiä hyödynnetään ruoka-apuna Seinäjoen alueella, ja kuinka ruoka-apua lahjoittavat ja jakavat tahot työskentelevät. Pääasiallisena tehtävänä oli selvittää ketkä ... -
Ruokahävikki päivittäistavarakaupoissa
(2020)Ilmastonmuutoksen seurauksena myös ruokahävikkiin on alettu kiinnittää huomiota. Päivittäistavarakauppa on yksi ruokaketjun osa, jossa ruokahävikkiä syntyy ja se on suuri kustannus. Työn tavoitteena oli selvittää ... -
Ruokahävikki Suomessa ja globaalisti
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2018)Ruokahävikkiä ei voida kokonaan välttää, mutta sen vähentäminen on taloudellisesti kannattavaa, hyväksi ympäristölle ja se voisi olla keino ruokapulan helpottamiseen. Ruokahävikille ei ole selvää määritelmää, mikä vaikuttaa ... -
Ruokailun pedagogiikka : ruokakasvatus osana varhaiskasvatusta
(2022)Opinnäytetyön tarkoituksena on tuottaa yhteistyöpäiväkodille tietoa päiväkodin ruokailutilanteiden sujuvuudesta ja ruokakasvatuksen toteutumisesta varhaiskasvatuksen opettajien kokemuksien pohjalta. Tavoitteena on selvittää ... -
Ruokailutilan kalustesuunnittelu : Case: Peltola Oy
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2014)Työn aiheena oli suunnitella ruokailutilan kalusteita kalustealan yritykselle Peltola Oy:lle. Työn tavoitteena oli toteuttaa ruokailutilan konseptimuotoiluna kalusteperhe, joka miellyttää ja vastaa kuluttajien tarpeita ... -
Ruokailuympäristön vaikutus terveellisiin ruokavalintoihin : Tutkimusmenetelmien testaus ja arviointi ravintolaympäristössä
Seinäjoen ammattikorkeakoulun julkaisusarja A. Tutkimuksia 23 (Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2016)Ruokailuympäristön vaikutus terveellisiin ruokavalintoihin -hanke on Suomen Kulttuurirahaston vuosina 2014–2015 rahoittama pilottitutkimus, jonka tavoitteena on selvittää sitä, voidaanko ympäristötekijöillä vaikuttaa ... -
Ruokakasvatuksen teemapäivä ikääntyneille sekä toiminnallisen materiaalin tuottaminen
(2022)Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli järjestää ikääntyneille teemapäivä, jonka toteutus voitaisiin tuotteistaa ja jakaa avoimena materiaalina ja jonka avulla eri toimijat muualla Suomessa voisivat järjestää vastaavan ... -
Ruokakasvatus Etelä-Pohjanmaan perusopetuksen perusopetussuunnitelmissa
(2022)Suomalaisen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (Opetushallitus, i.a.-b) tavoitteena on antaa yhtenäinen pohja paikallisille opetussuunnitelmille, vahvistaen koko maassa koulutuksen tasa-arvoa. Kuntien omien ... -
Ruokakasvatus Kaustisen varhaiskasvatuksessa : nykytilan selvitys ja ruokakasvatuksen kehittäminen
(2021)Ruokailu on tärkeä osa lapsen kasvatusta, perushoitoa ja opetusta. Ruokakasvatuksella tarkoitetaan hyvinvointia ja terveyttä edistävien ruokatottumusten ja siihen liittyvien asenteiden, arvojen, tietojen ja taitojen ... -
Ruokakulttuuri ja sen kehittäminen urheilutapahtumissa
(2022)Yleinen käsitys on, että nykyinen ruokatarjonta urheilutapahtumissa on erittäin yksipuolista ja että se ei ole muuttunut vuosikymmeniin. Tässä opinnäytetyössä selvitettiin millaista ruokatarjonta urheilutapahtumissa on ja ... -
Ruokalaakso-täydennyskoulutuksessa elintarvikehygienia ja -turvallisuus aiheena
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2020) -
Ruokalistan kehittäminen: case Ravintola Parooni
(2020)Opinnäytetyön tavoite oli suunnitella ja kehittää uusi ruokalista ravintola Parooniin. Ruokalista on tarkoitus ottaa käyttöön tulevana kesänä. Työssä on kerrottu mitkä seikat ja toiminnot vaikuttavat ruokalistasuunnitteluun. ... -
Ruokamatkailutuotteet ja -palvelut Etelä-Pohjanmaalla
(2023)Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli kartoittaa olemassa olevia ruokamatkailutuotteita ja -palveluita Etelä- Pohjanmaalla ja selvittää, miten nämä noudattavat Suomen virallista ruokamatkailustrategiaa. Pääkriteereinä ...Rajattu käyttöoikeus / Restricted access / Tillgången är begränsad -
Ruokaopas kotona asuville ikääntyneille : Case: Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2012)Tutkimusten mukaan kotona asuvilla ikäihmisillä kokonaisenergiansaanti, ravintoaineiden saanti sekä nesteiden saanti ovat vähentyneet. Heikon ravitsemustilan vuoksi ikääntyneen immuniteetti heikkenee, tämä johtaa sairastuvuuteen ... -
Ruokapalveluhenkilöstön näkemys ruokakasvatukseen kouluissa
(2022)Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, miten koulujen ruokapalveluissa työskentelevät ammattilaiset kokevat ruokakasvatuksen. Työssä haettiin ruokapalvelualalla toimivien ammattilaisten näkemystä, ymmärrystä ja ... -
Ruokapalveluhenkilöstön ravitsemusosaaminen ja koulutustarve : Case: Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2017)Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella ruokapalveluhenkilöstön ravitsemusosaamista sekä siitä mahdollisesti löytyviä koulutustarpeita. Lisäksi tavoitteena oli tutkia, ... -
Ruokaprovinssi 2030 : Paras paikka ruokabisnekselle : Etelä-Pohjanmaan ruoka-alan strategia ja kehittämisen tavoitteet 2023–2030
(Seinäjoen ammattikorkeakoulu, 2023)Strategian visio eli tavoitetila on “Ruokaprovinssi 2030 - paras paikka ruokabisnekselle”. Strategian toteutusvuosien aikana Etelä-Pohjamaan ruoka-alan yritysten toimintaympäristö hiotaan huippuunsa. Strategiatyön tuloksena ... -
Ruokasektorin innovaatiokeskittymän kehittäminen Etelä-Pohjanmaalla
(2020)Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli edistää Etelä-Pohjanmaan ruokasektorin innovaatiokeskittymän kehittämistä. Työssä kartoitettiin alueen ruokasektorin nyky- ja tavoitetilaa sekä luotiin toimenpide-ehdotuksia nykyiselle ... -
Ruokatorvisyöpää sairastavan potilaan palliatiivinen hoitotyö : kuvaileva kirjallisuuskatsaus
(2024)Opinnäytetyön tavoite oli lisätä hoitohenkilökunnan osaamista ja valmiuksia hoitaa ruokatorvisyöpää sairastavia, palliatiivisessa hoidossa olevia potilaita ja lisätä tietoisuutta läheisten tukemisesta, lisäksi tällä ...