20-luku tanssilattialle ja pöytiin : tapahtuman suunnittelu Ravintola Samppalinnalle
Kirjonen, Eeva-Maria (2015)
Kirjonen, Eeva-Maria
Turun ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015061713535
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015061713535
Tiivistelmä
Opinnäytetyö käsittelee tapahtumakonseptin suunnittelua imagollisesta näkökulmasta. Opinnäytetyö on tehty Ravintola Samppalinnalle, joka kuuluu Turun osuuskaupan omistamiin ravintoloihin. Opinnäytetyön tavoitteena on suunnitella uudenlainen ja houkutteleva tapahtumakonsepti Ravintola Samppalinnalle kysynnän suhteen hiljaiselle ajankohdalle. Tapahtumakonseptin tavoitteena on nostaa Ravintola Samppalinnan kysyntää hetkellisesti sekä pitkällä aikavälillä vaikuttaa myönteisesti ravintolan imagon kehitykseen.
Opinnäytetyössä on lähestytty tapahtumakonseptin suunnittelua kilpailuympäristön tarkastelun avulla. Tarkastelun avulla on pyritty löytämään Ravintola Samppalinnalle kilpailuetua sekä uutta tilaa markkinoilla. Tapahtumakonseptin suunnittelun viitekehyksenä toimii ravintolakonseptin kahdeksan pilarin järjestelmä, jonka avulla on löydetty vahvimmat pilarit, johon ravintolan toiminnan tulisi nojautua.
Tapahtumakonseptin avulla tullaan vahvistamaan Ravintola Samppalinnan ravintolakonseptin kärkipilareita, jotka ovat sijainti, design, ruoka sekä palvelu. Kärkipilarit ovat huomioitu tapahtumakonseptin suunnittelussa ja niitä tullaan korostamaan tapahtuman toteutuksessa. Näihin vahvuuksiin keskittyminen tulee parantamaan myös Ravintola Samppalinnan imagoa.
Tapahtumakonseptin on tarkoitus toteutua syksyllä 2015. Tapahtumakonseptista on luotu palvelukuvaus, joka luovutetaan Ravintola Samppalinnalle opinnäytetyön yhteydessä.
Opinnäytetyössä on lähestytty tapahtumakonseptin suunnittelua kilpailuympäristön tarkastelun avulla. Tarkastelun avulla on pyritty löytämään Ravintola Samppalinnalle kilpailuetua sekä uutta tilaa markkinoilla. Tapahtumakonseptin suunnittelun viitekehyksenä toimii ravintolakonseptin kahdeksan pilarin järjestelmä, jonka avulla on löydetty vahvimmat pilarit, johon ravintolan toiminnan tulisi nojautua.
Tapahtumakonseptin avulla tullaan vahvistamaan Ravintola Samppalinnan ravintolakonseptin kärkipilareita, jotka ovat sijainti, design, ruoka sekä palvelu. Kärkipilarit ovat huomioitu tapahtumakonseptin suunnittelussa ja niitä tullaan korostamaan tapahtuman toteutuksessa. Näihin vahvuuksiin keskittyminen tulee parantamaan myös Ravintola Samppalinnan imagoa.
Tapahtumakonseptin on tarkoitus toteutua syksyllä 2015. Tapahtumakonseptista on luotu palvelukuvaus, joka luovutetaan Ravintola Samppalinnalle opinnäytetyön yhteydessä.