Kiertävän päivällislistan suunnittelu : case: Hotelli Jahtihovi
Kilpilinna, Linda (2015)
Kilpilinna, Linda
Savonia-ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015060612632
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015060612632
Tiivistelmä
Ruokalista on ruokatuotannon toteutuksen suunnittelun ja samalla koko keittiön työn lähtökohta. Ruokalista-suunnittelulla tarkoitetaan asiakkaille tarjottavan ruokatuotevalikoiman kokoamista ja sen lähtökohtana on ravit-semisyrityksen liikeidea ja asiakkaat. Jos ruokalistasuunnittelua ei ole toteutettu kunnolla, asiakkaiden toiveista, katteista tai muista ruokalistasuunnittelun tekijöistä ei välttämättä ole tietoa, eikä täten ruokalista ja yrityksen liikeidea kohtaa.
Hotelli Jahtihovi on Kuopion keskustassa sijaitseva rauhallinen perhehotelli. Hotelli on tunnelmallinen ja siisti, henkilökunta asiantuntevaa ja ystävällistä, sekä yöpyminen hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Vaikka hotelli-puolen asiat ovat kunnossa, ravintolatoiminnassa on parantamisen varaa. Tämän vuoksi kehittämiskohteeksi nousi hotellin ravintolatoiminta – kiertävän päivällislistan suunnittelu.
Tässä opinnäytetyössä otan selvää mitä ruokatuotantoprosessi ja ruokalistasuunnittelu tarkoittavat, ja mitä tekijöitä tulee ottaa huomioon uutta ruokalistaa suunnitellessa. Lisäksi kerron mitä tuotekehitys, asiakaskeskeinen tuotesuunnittelu ja tuotekokeilut tarkoittavat ja miten ne käytännössä tapahtuvat. Käytännönosuus muodostuu asiakastyytyväisyyskyselystä sekä neljän viikon kiertävän päivällislistan suunnittelusta.
Hotelli Jahtihovi on Kuopion keskustassa sijaitseva rauhallinen perhehotelli. Hotelli on tunnelmallinen ja siisti, henkilökunta asiantuntevaa ja ystävällistä, sekä yöpyminen hinta-laatusuhteeltaan erinomainen. Vaikka hotelli-puolen asiat ovat kunnossa, ravintolatoiminnassa on parantamisen varaa. Tämän vuoksi kehittämiskohteeksi nousi hotellin ravintolatoiminta – kiertävän päivällislistan suunnittelu.
Tässä opinnäytetyössä otan selvää mitä ruokatuotantoprosessi ja ruokalistasuunnittelu tarkoittavat, ja mitä tekijöitä tulee ottaa huomioon uutta ruokalistaa suunnitellessa. Lisäksi kerron mitä tuotekehitys, asiakaskeskeinen tuotesuunnittelu ja tuotekokeilut tarkoittavat ja miten ne käytännössä tapahtuvat. Käytännönosuus muodostuu asiakastyytyväisyyskyselystä sekä neljän viikon kiertävän päivällislistan suunnittelusta.