Slow Food arjessa : Case Slow Food ruokakurssi Kristiinankaupungin Kansalaisopistossa
Mäenpää, Minna-Maria (2015)
Mäenpää, Minna-Maria
Vaasan ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015052710714
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015052710714
Tiivistelmä
Opinnäytetyössäni esittelen Slow Food -järjestön toimintaa kansainvälisesti ja Slow Food -henkistä toimintaa Kristiinankaupungissa. Yhdistin teoriaosuuteen yhdessä Kristiinankaupungin kansalaisopiston ja Perunaelinkeinoalan kehittämishankkeen kanssa Kristiinankaupungissa järjestämäni Slow Food arjessa -kurssin. Tutkimuksen ongelmana oli luoda kurssikonsepti, jossa Slow Food -henkinen tiedottaminen esimerkiksi alueemme ruoantuottajista yhdistettiin varsinaiseen ruoan valmistamiseen. Keräsin tähän opinnäytetyöhön aineistoa Slow Food -järjestön historiasta ja sen toiminnasta tänä päivänä. Lisäksi haastattelujen ja paikallisen esiteaineiston avulla pyrin tuomaan esiin kristiinankaupunkilaista Slow Food -henkistä toimintaa, kuten esimerkiksi REKO-mallia, Cittaslow-verkostoa ja Perunaelinkeinoalan kehittämishanketta. Käytännössä sovelsin opinnäytetyöni materiaalia järjestämällä Slow Food -arjessa ruoanvalmistuskurssin yhteistyössä Kristiinankaupungin kansalaisopiston kanssa. Kurssilla pyrin tiedottamaan osallistujia Slow Food -henkisestä ruoanlaitosta ja alueellisista mahdollisuuksista hankkia ruokaa suoraan tuottajilta. Kurssin päätteeksi tekemäni oppilaskyselyn pohjalta tein johtopäätöksen, että kyseinen kurssi herätti mielenkiintoa ja konseptin kehittämisellä ja uusien kurssien järjestämisellä on tilausta.