Catering-palvelujen tuotteistaminen : case: Mustila Viini Oy
Kossila, Kirsi (2015)
Kossila, Kirsi
Lahden ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201505117210
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201505117210
Tiivistelmä
Tämän opinnäytetyön tavoitteena oli tuotteistaa Elimäellä toimivan Mustila Viini Oy:n catering-palveluja sekä kehittää yrityksen catering-palvelujen palveluprosessia asiakaslähtöisyys huomioiden. Opinnäytetyö on toiminnallinen kehittämistyö, jonka tarkoituksena on tuottaa yrityksen catering-palvelujen liiketoimintaa tukevia dokumentteja sekä lisätä catering-palvelujen asiakaslähtöisyyttä.
Kehittämistyön menetelminä opinnäytetyössä käytettiin työpajatyöskentelyä, osallistavia keskusteluja ja havainnointia, jotka toteutettiin yhteistyössä Mustila Viini Oy:n henkilöstön kanssa. Lisäksi yhtenä menetelmänä käytettiin prosessikaaviota eli mallinnusta, jonka avulla tuotteistettiin Mustila Viini Oy:n catering-palveluprosessi.
Toiminnallisen kehittämistyön tuotoksena syntyi catering-palvelujen palveluprosessin mallinnus, jota käytetään työvälineenä catering-palvelujen asiakaslähtöisessä kehittämisessä. Tuotokseen kuuluu myös tuotteistettu catering-palvelutuotekokonaisuus, Tirehtöörin Kestit, joka sisältää Mustila Viini Oy:n toteuttamia, tiettyjen teemojen mukaisia catering-tilaisuuksia eli Kestejä. Laadin Tirehtöörin Kesteistä myös tuotekortit, joista osa on suunnattu asiakkaille ja osa yrityksen henkilöstön käyttöön. Tuotekortteja käytetään myynnin ja markkinoinnin työkaluina Mustila Viini Oy:n catering-palvelujen liiketoiminnassa.
Kehittämistyön menetelminä opinnäytetyössä käytettiin työpajatyöskentelyä, osallistavia keskusteluja ja havainnointia, jotka toteutettiin yhteistyössä Mustila Viini Oy:n henkilöstön kanssa. Lisäksi yhtenä menetelmänä käytettiin prosessikaaviota eli mallinnusta, jonka avulla tuotteistettiin Mustila Viini Oy:n catering-palveluprosessi.
Toiminnallisen kehittämistyön tuotoksena syntyi catering-palvelujen palveluprosessin mallinnus, jota käytetään työvälineenä catering-palvelujen asiakaslähtöisessä kehittämisessä. Tuotokseen kuuluu myös tuotteistettu catering-palvelutuotekokonaisuus, Tirehtöörin Kestit, joka sisältää Mustila Viini Oy:n toteuttamia, tiettyjen teemojen mukaisia catering-tilaisuuksia eli Kestejä. Laadin Tirehtöörin Kesteistä myös tuotekortit, joista osa on suunnattu asiakkaille ja osa yrityksen henkilöstön käyttöön. Tuotekortteja käytetään myynnin ja markkinoinnin työkaluina Mustila Viini Oy:n catering-palvelujen liiketoiminnassa.