HACCP-JÄRJESTELMÄN SUUNNITTELU JA KÄYTTÖÖNOTTO JOUSTOPAKKAUSMATERIAALIVALMISTAJALLA, CASE: AMCOR FLEXIBLES LIEKSA
Korpelainen, Anton (2015)
Korpelainen, Anton
Karelia-ammattikorkeakoulu (Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu)
2015
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201502242509
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-201502242509
Tiivistelmä
Vaarojen arviointi ja kriittiset hallintapisteet (HACCP) on elintarviketurvallisuusjärjestelmä, joka kuuluu yrityksen riskihallintaprosesseihin. Järjestelmä käsittelee elintarviketurvallisuutta riskianalyysin ja kontrollipisteiden kautta. Riskianalyysi sisältää bioloisten, kemiallisten ja fysikaalisten riskien arviointia. HACCP-järjestelmä soveltuu elintarvikevalmistusprosessien jokaisen vaiheeseen esim. raaka-aineiden hankintaan, osto-toimintaan sekä tuotantoon ja jakeluun.
Tämän kehitystyön tarkoituksena on laajentaa yleinen HACCP-malli joustopakkas-valmistajan prosesseihin sekä luoda ja käyttöönottaa HACCP-järjestelmää joustopakkausvalmistajan organisaatiossa. Joustopakkaus on suorassa kosketuksessa elin-tarvikkeisiin tai lääkkeisiin ja yritys on velvollinen järjestelmällisesti arvioimaan riskit ja hallintatoimenpiteet. HACCP-järjestelmän ohjeistus elintarviketeollisuudessa on laaja ja esimerkkejä on paljon, mutta joustopakkausvalmistajille ohjeistusta on niukasti.
Tämän kehitystyön tarkoituksena on laajentaa yleinen HACCP-malli joustopakkas-valmistajan prosesseihin sekä luoda ja käyttöönottaa HACCP-järjestelmää joustopakkausvalmistajan organisaatiossa. Joustopakkaus on suorassa kosketuksessa elin-tarvikkeisiin tai lääkkeisiin ja yritys on velvollinen järjestelmällisesti arvioimaan riskit ja hallintatoimenpiteet. HACCP-järjestelmän ohjeistus elintarviketeollisuudessa on laaja ja esimerkkejä on paljon, mutta joustopakkausvalmistajille ohjeistusta on niukasti.