Likvorin glukoosin säilyvyys
Nuortimo, Heikki (2024)
Nuortimo, Heikki
2024
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024050810265
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2024050810265
Tiivistelmä
Likvori eli aivo-selkäydinneste on plasmasta suodattumalla muodostuvaa kirkasta nestettä, jota voidaan ottaa näytteeksi lannepiston avulla. Likvoria tutkimalla voidaan arvioida keskushermoston tilaa ja sairauksia. Yksi tavallisimmista likvorista tehtävistä tutkimuksista on glukoosipitoisuuden määritys, jota voidaan hyödyntää meningiittidiagnostiikassa. Pelkkää likvorin glukoosipitoisuutta käyttökelpoisempi määre on kuitenkin likvorin glukoosipitoisuuden suhde potilaan plasman glukoosipitoisuuteen.
Glykolyysi on olennainen osa solujen energiantuottoa. Glukoosinäytteiden tutkimisessa glykolyysi on kuitenkin ongelma, sillä glykolyysi voi saada veren tai muun solupitoisen biologisen nesteen glukoosipitoisuuden laskemaan näyteputkessa. Tätä voidaan pyrkiä ehkäisemään näytteiden kylmäsäilytyksellä ja nopealla erottelulla soluista sekä käyttämällä glykolyysin inhibiittoreita sisältäviä näyteputkia, joita ei kuitenkaan normaalisti likvorinäytteenotossa käytetä.
Tässä opinnäytetyössä selvitettiin glukoosin säilyvyyttä likvorinäytteissä. Opinnäytetyö tehtiin ISLABin toimeksiantona ja opinnäytetyön mittaukset suoritettiin ISLABin kliinisen kemian laboratoriossa Joensuussa. Opinnäytetyön aineistona oli 15 potilasnäytettä, jotka analysoitiin ohjeistuksen mukaisesti 30 minuutin sisällä näytteenotosta, minkä jälkeen näytteet jätettiin huoneenlämpöön. Näytteet analysoitiin uudelleen, kun oli kulunut 60 ja 90 minuuttia näytteenotosta. Näiden analyysien tuloksia verrattiin alkuperäisen analyysin tulokseen ja selvitettiin, miten likvorin glukoosipitoisuus muuttui. Lisäksi selvitettiin, muuttuiko likvorin ja plasman glukoosipitoisuuksien suhde likvorinäytteiden säilytyksen seurauksena.
Aineiston perusteella havaittiin, että sentrifugoitujen likvorinäytteiden glukoosipitoisuuksissa ei tapahtunut kliinisesti merkittäviä muutoksia huoneenlämmössä säilytyksen aikana. Myös likvorin ja plasman glukoosipitoisuuksien suhde pysyi lähes muuttumattomana. On kuitenkin huomioitava, että tämän opinnäytetyön näytemäärä jäi melko alhaiseksi, joten tuloksien yleistämiseen on suhtauduttava varauksella. Glukoosin säilyvyyttä likvorinäytteissä on myös kuitenkin tutkittu aikaisemmin, ja tämän opinnäytetyön tulokset vastasivat aikaisempien tutkimuksien tuloksia. Cerebrospinal fluid is a clear fluid that is a filtrate of blood plasma. CSF samples are collected by lumbar puncture. The state of the central nervous system and the diseases affecting it can be investigated by analyzing CSF samples. One of the most common CSF laboratory tests is the CSF glucose test, which is an important tool to diagnose meningitis. Instead of just relying on the CSF glucose value for diagnostic purposes, it is often more useful to determine the CSF-plasma glucose ratio.
Glycolysis is a crucial part of cellular energy production, but it can become a problem when analyzing glucose samples. Glycolysis can make the glucose level decrease in any biological fluid containing cells. The tools to combat this process include refrigeration and rapid sample separation. Sample tubes containing glycolysis inhibitors can also be used, but those are not commonly used for CSF samples.
The purpose of this thesis was to investigate glucose stability in CSF samples. This thesis was made for ISLAB laboratory center. The measurements for this thesis were conducted in ISLAB’s clinical chemistry laboratory in Joensuu. Fifteen patient samples were analyzed within 30 minutes of sampling after which they were left at room temperature. The samples were analyzed again 60 and 90 minutes after the sampling and the results were compared to the results of the original analysis. Plasma glucose levels were also checked to see how the CSF-plasma glucose ratio changed after the CSF samples were left at room temperature.
It was found out that there was no clinically significant change in the glucose levels in the centrifuged CSF samples. The CSF-plasma glucose ratio also remained virtually unchanged. Something to consider is that the total sample size in this thesis study was rather low so the results should be interpreted with caution. However, the stability of glucose in CSF samples has been studied before with similar results to this thesis study.
Glykolyysi on olennainen osa solujen energiantuottoa. Glukoosinäytteiden tutkimisessa glykolyysi on kuitenkin ongelma, sillä glykolyysi voi saada veren tai muun solupitoisen biologisen nesteen glukoosipitoisuuden laskemaan näyteputkessa. Tätä voidaan pyrkiä ehkäisemään näytteiden kylmäsäilytyksellä ja nopealla erottelulla soluista sekä käyttämällä glykolyysin inhibiittoreita sisältäviä näyteputkia, joita ei kuitenkaan normaalisti likvorinäytteenotossa käytetä.
Tässä opinnäytetyössä selvitettiin glukoosin säilyvyyttä likvorinäytteissä. Opinnäytetyö tehtiin ISLABin toimeksiantona ja opinnäytetyön mittaukset suoritettiin ISLABin kliinisen kemian laboratoriossa Joensuussa. Opinnäytetyön aineistona oli 15 potilasnäytettä, jotka analysoitiin ohjeistuksen mukaisesti 30 minuutin sisällä näytteenotosta, minkä jälkeen näytteet jätettiin huoneenlämpöön. Näytteet analysoitiin uudelleen, kun oli kulunut 60 ja 90 minuuttia näytteenotosta. Näiden analyysien tuloksia verrattiin alkuperäisen analyysin tulokseen ja selvitettiin, miten likvorin glukoosipitoisuus muuttui. Lisäksi selvitettiin, muuttuiko likvorin ja plasman glukoosipitoisuuksien suhde likvorinäytteiden säilytyksen seurauksena.
Aineiston perusteella havaittiin, että sentrifugoitujen likvorinäytteiden glukoosipitoisuuksissa ei tapahtunut kliinisesti merkittäviä muutoksia huoneenlämmössä säilytyksen aikana. Myös likvorin ja plasman glukoosipitoisuuksien suhde pysyi lähes muuttumattomana. On kuitenkin huomioitava, että tämän opinnäytetyön näytemäärä jäi melko alhaiseksi, joten tuloksien yleistämiseen on suhtauduttava varauksella. Glukoosin säilyvyyttä likvorinäytteissä on myös kuitenkin tutkittu aikaisemmin, ja tämän opinnäytetyön tulokset vastasivat aikaisempien tutkimuksien tuloksia.
Glycolysis is a crucial part of cellular energy production, but it can become a problem when analyzing glucose samples. Glycolysis can make the glucose level decrease in any biological fluid containing cells. The tools to combat this process include refrigeration and rapid sample separation. Sample tubes containing glycolysis inhibitors can also be used, but those are not commonly used for CSF samples.
The purpose of this thesis was to investigate glucose stability in CSF samples. This thesis was made for ISLAB laboratory center. The measurements for this thesis were conducted in ISLAB’s clinical chemistry laboratory in Joensuu. Fifteen patient samples were analyzed within 30 minutes of sampling after which they were left at room temperature. The samples were analyzed again 60 and 90 minutes after the sampling and the results were compared to the results of the original analysis. Plasma glucose levels were also checked to see how the CSF-plasma glucose ratio changed after the CSF samples were left at room temperature.
It was found out that there was no clinically significant change in the glucose levels in the centrifuged CSF samples. The CSF-plasma glucose ratio also remained virtually unchanged. Something to consider is that the total sample size in this thesis study was rather low so the results should be interpreted with caution. However, the stability of glucose in CSF samples has been studied before with similar results to this thesis study.