UUDEN TOIMINTAMALLIN KEHITTÄMINEN OPETUSRAVINTOLAAN : työyhteisö myötätuulessa
Nenonen, Mika; Kokkonen, Jonna (2013)
Nenonen, Mika
Kokkonen, Jonna
Mikkelin ammattikorkeakoulu
2013
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014121019227
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014121019227
Tiivistelmä
Kehitystyön tavoitteena oli kehittävän työntutkimuksen menetelmää hyödyntäen luoda uusi toiminta-malli Itä-Savon koulutuskuntayhtymän, Savonlinnan ammatti- ja aikuisopiston opetusravintola Paviljonkiin. Uuden toimintamallin kehittämisen tavoitteeksi asetettiin tuotteistamisprosessin kehittäminen ja käyttöönotto, jonka avulla haettiin laadullista toimintatavan muutosta työyhteisöön.
Tutkimusmenetelmänä kehitystyössä käytettiin kehittävää työntutkimusta. Tiedonhankintamenetelminä käytettiin teemahaastattelua, havainnointia, ja kyselyjä. Kyselyt toteutettiin informoidun kyselyn sekä survey-tutkimuksen menetelmillä. Toimintamallin kehittymisen prosessia kuvataan työssä siitä näkö-kulmasta, kuinka kehitystyö käytännössä eteni ja kuinka työyhteisön jäsenet osallistuivat ja osallistettiin kehitystyön toteuttamiseen.
Kehitystyön aihe lähti liikkeelle siitä, kun huomattiin työyhteisössä olevan vaikeuksia suoriutua normaaleista työtehtävistä puutteellisen ohjeistuksen ja sen hetkisessä toimintamallissa esiintyneiden häiriötekijöiden vuoksi. Toiminnan kehittäminen pohjautui tausta-aineiston historia-analyysista ja nykytilan selvityksestä saatuihin tuloksiin. Toiminnan historia-analyysi muodostettiin pitkäaikaisten työntekijöiden haastatteluiden pohjalta. Toiminnan nykytila määritettiin omiin havainnointeihin sekä henkilöstölle ja asiakkaille tehtyihin kyselyihin ja yritysvierailuun pohjautuen. Kehitystyö eteni ekspansiivisen oppimissyklin mukaisesti, jossa keskeisenä menetelmänä olivat henkilöstön kehityspalaverit ja tavoitteena uuden toimintatavan muodostaminen ja vakiinnuttaminen.
Mallin toimivuutta arvioitiin osallistavan havainnoinnin keinoin ja kehitystyön loppuvaiheessa henkilöstölle tehdyn kyselyn tulosten avulla.
Kehitystyön keskeisimmät tulokset ovat opetusravintolan tuotteistamisprosessin uudistamisen myötä toiminnan kannattavuuden ja oppimisen näkökulman vahvistuminen toiminnassa sekä suunnitelmallisuuden, viestinnän ja tiedonkulun kehittyminen. Kehittämistyön avulla saatiin kehitettyä toimiva malli tuotteistamisen kehittämiseen. Malli on otettu käyttöön Savonlinnan ammatti- ja aikuisopiston opetusravintola Paviljongissa.
Tutkimusmenetelmänä kehitystyössä käytettiin kehittävää työntutkimusta. Tiedonhankintamenetelminä käytettiin teemahaastattelua, havainnointia, ja kyselyjä. Kyselyt toteutettiin informoidun kyselyn sekä survey-tutkimuksen menetelmillä. Toimintamallin kehittymisen prosessia kuvataan työssä siitä näkö-kulmasta, kuinka kehitystyö käytännössä eteni ja kuinka työyhteisön jäsenet osallistuivat ja osallistettiin kehitystyön toteuttamiseen.
Kehitystyön aihe lähti liikkeelle siitä, kun huomattiin työyhteisössä olevan vaikeuksia suoriutua normaaleista työtehtävistä puutteellisen ohjeistuksen ja sen hetkisessä toimintamallissa esiintyneiden häiriötekijöiden vuoksi. Toiminnan kehittäminen pohjautui tausta-aineiston historia-analyysista ja nykytilan selvityksestä saatuihin tuloksiin. Toiminnan historia-analyysi muodostettiin pitkäaikaisten työntekijöiden haastatteluiden pohjalta. Toiminnan nykytila määritettiin omiin havainnointeihin sekä henkilöstölle ja asiakkaille tehtyihin kyselyihin ja yritysvierailuun pohjautuen. Kehitystyö eteni ekspansiivisen oppimissyklin mukaisesti, jossa keskeisenä menetelmänä olivat henkilöstön kehityspalaverit ja tavoitteena uuden toimintatavan muodostaminen ja vakiinnuttaminen.
Mallin toimivuutta arvioitiin osallistavan havainnoinnin keinoin ja kehitystyön loppuvaiheessa henkilöstölle tehdyn kyselyn tulosten avulla.
Kehitystyön keskeisimmät tulokset ovat opetusravintolan tuotteistamisprosessin uudistamisen myötä toiminnan kannattavuuden ja oppimisen näkökulman vahvistuminen toiminnassa sekä suunnitelmallisuuden, viestinnän ja tiedonkulun kehittyminen. Kehittämistyön avulla saatiin kehitettyä toimiva malli tuotteistamisen kehittämiseen. Malli on otettu käyttöön Savonlinnan ammatti- ja aikuisopiston opetusravintola Paviljongissa.