Hotel Degerbyn aamiaisen tuotekehitys
Palin, Anu-Marika (2014)
Palin, Anu-Marika
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014112617051
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014112617051
Tiivistelmä
Tämän produktityyppisen opinnäytetyön pohjana toimii Bravotels Oy:n toimeksianto kehittää Hotel Degerbyn aamiaistuotetta. Tavoitteena oli kehitellä olemassa olevasta aamiaistuotteesta vaihtelevampi ja monipuolisempi. Lisäksi aamiaiseen toivottiin lisättävän mahdollisuuksien mukaan luomu- ja lähituotteita.
Tietoperustassa käsitellään aamiaisen historiaa sekä tietoa aamiaisen tärkeydestä. Lisäksi kerrotaan tuotekehittelystä ja yleistietoa työn toimeksiantajasta, nämä tiedot pohjustavat työn empiiristä osuutta. Empiirisessä osiossa käydään läpi produktiosan tekoa ja tuotekehityksen vaiheita.
Työn produktiosa koostuu uudesta ohjeistuksesta koskien aamiaista ja sitä varten kehitellyistä resepteistä. Produktiosa oli toimeksiantajalle välttämätön, koska sen avulla koulutettiin aamiaista valmistava henkilökunta. Produktiosa koottiin 2014 toukokuun aikana ja koulutus tapahtui saman vuoden kesäkuun alussa. Aamiaiskehittely perustuu Hotel Degerbyn asiakkaiden ja henkilökunnan antamaan suulliseen palautteeseen, sekä työn kirjoittajan omaan mielipiteeseen. Aamiaisesta tehtiin myös katelaskelma, joka ei kuulu varsinaiseen produktiosaan, mutta on käsitelty raportissa osana projektia.
Aamiaiskehittelyn tuloksena oli asiakkaita miellyttävä monipuolisempi ja vaihtelevampi aamiainen, jossa lisäarvoa antoivat luomu- ja lähituotteet. Aamiaisesta saatiin luotua toimiva konsepti, jota alettiin markkinoida lisäksi hotellin uskopuolisille asiakkaille. Tulos tyydytti toimeksiantajaa sekä työn tekijää ja projekti oli kokonaisuudessaan onnistunut.
Tietoperustassa käsitellään aamiaisen historiaa sekä tietoa aamiaisen tärkeydestä. Lisäksi kerrotaan tuotekehittelystä ja yleistietoa työn toimeksiantajasta, nämä tiedot pohjustavat työn empiiristä osuutta. Empiirisessä osiossa käydään läpi produktiosan tekoa ja tuotekehityksen vaiheita.
Työn produktiosa koostuu uudesta ohjeistuksesta koskien aamiaista ja sitä varten kehitellyistä resepteistä. Produktiosa oli toimeksiantajalle välttämätön, koska sen avulla koulutettiin aamiaista valmistava henkilökunta. Produktiosa koottiin 2014 toukokuun aikana ja koulutus tapahtui saman vuoden kesäkuun alussa. Aamiaiskehittely perustuu Hotel Degerbyn asiakkaiden ja henkilökunnan antamaan suulliseen palautteeseen, sekä työn kirjoittajan omaan mielipiteeseen. Aamiaisesta tehtiin myös katelaskelma, joka ei kuulu varsinaiseen produktiosaan, mutta on käsitelty raportissa osana projektia.
Aamiaiskehittelyn tuloksena oli asiakkaita miellyttävä monipuolisempi ja vaihtelevampi aamiainen, jossa lisäarvoa antoivat luomu- ja lähituotteet. Aamiaisesta saatiin luotua toimiva konsepti, jota alettiin markkinoida lisäksi hotellin uskopuolisille asiakkaille. Tulos tyydytti toimeksiantajaa sekä työn tekijää ja projekti oli kokonaisuudessaan onnistunut.