Sähköinen tilausjärjestelmä. : Case ravintola Prikka.
Radwan, Riitta-Maria (2014)
Radwan, Riitta-Maria
Seinäjoen ammattikorkeakoulu
2014
All rights reserved
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014112416594
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014112416594
Tiivistelmä
Seinäjoen ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoiden opetuksen siirtyminen Kauhajoelta Seinäjoelle Framin alueelle toi tullessaan haasteita, koska esimerkiksi opetus- ja tuotantokeittiöitä sekä ravintolasalia restonomien opetuksen käyttöön Framin alueella ei ollut lainkaan. Keittiöille ja ravintolasalille löytyi paikka, ja ne valmistuivat syksyllä 2013 Frami E -rakennuksen 1. kerrokseen.
Tuotanto- ja opetuskeittiöt sekä ravintolasali tehtiin laitekannaltaan nykyaikaisiksi. Niiden teknologia on korkeatasoista, ja se vastaa nykyajan vaatimuksiin, esimerkiksi ekologisuuteen, sähkön ja veden säästöön sekä langattomuuteen ja helppouteen.
Nykyaikainen ja tulevaisuuteen panostava keittiö tarvitsi tuotannonohjausta varten reseptiikka- ja varastonhallintaohjelmat, omavalvontajärjestelmän, energian ja vedenkulutuksen mittausjärjestelmän, kassajärjestelmän bongeineen sekä tablettei-neen ja pöytävarausjärjestelmän.
Jo suunnitteluvaiheessa oli selvillä, että tuotannonohjausjärjestelmä vaatii perehtymistä sekä ohjeistuksen, joka on käyttäjän kannalta helpompi kuin esimerkiksi IT-ohjelmista olevat käyttöohjekirjat.
Tässä opinnäytetyössä laadittiin ohjeistus Jamix-varasto- ja ruokaohjelmien käyttäjille sähköisten varastokorttien tekoa varten sekä helposti ymmärrettävä ohjeistus sähköisten varasto- ja ostotilausten tekemistä varten.
Tuotanto- ja opetuskeittiöt sekä ravintolasali tehtiin laitekannaltaan nykyaikaisiksi. Niiden teknologia on korkeatasoista, ja se vastaa nykyajan vaatimuksiin, esimerkiksi ekologisuuteen, sähkön ja veden säästöön sekä langattomuuteen ja helppouteen.
Nykyaikainen ja tulevaisuuteen panostava keittiö tarvitsi tuotannonohjausta varten reseptiikka- ja varastonhallintaohjelmat, omavalvontajärjestelmän, energian ja vedenkulutuksen mittausjärjestelmän, kassajärjestelmän bongeineen sekä tablettei-neen ja pöytävarausjärjestelmän.
Jo suunnitteluvaiheessa oli selvillä, että tuotannonohjausjärjestelmä vaatii perehtymistä sekä ohjeistuksen, joka on käyttäjän kannalta helpompi kuin esimerkiksi IT-ohjelmista olevat käyttöohjekirjat.
Tässä opinnäytetyössä laadittiin ohjeistus Jamix-varasto- ja ruokaohjelmien käyttäjille sähköisten varastokorttien tekoa varten sekä helposti ymmärrettävä ohjeistus sähköisten varasto- ja ostotilausten tekemistä varten.