Pienpanimon tuotekehitys : Mathildedalin Panimo Oy
Lilja, Henri (2014)
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014111715804
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2014111715804
Tiivistelmä
Tässä opinnäytetyössä selvitettiin, minkälaisia asioita Mathildedalin Panimo Oy:n tulee tuotekehityksessään ottaa huomioon. Opinnäytetyön kirjallisuusosa käsittelee oluen määritelmää ja historiaa, valmistusprosessia pienpanimossa, sekä lainsäädäntöä ja myyntikanavia. Työn teoreettisena pohjana on käytetty Business Model Canvas -nimistä liiketoiminnan suunnittelutyökalua, joka toimii tuotekehityksen tukena.
Verotus, tiukka lainsäädäntö ja kiristyvä kilpailu ovat pienpanimon toiminnan suurimmat haasteet. Lähellä tuotettujen laatuoluiden kasvava kysyntä on kuitenkin lisännyt uusien pienpanimoiden määrää ja mahdollisuuksia. Pienpanimot pitävät tehtävänään ylläpitää käsityöläistaitoa ja edistää suomalaisen olutkulttuurin kehittymistä parempaan suuntaan.
Alan markkinatilanne ja vallitsevat trendit selvitettiin osallistumalla erilaisiin tapahtumiin, tutustumalla myyntikanavien valikoimaan ja muiden valmistajien tuotteisiin.
Tuotekehityksen tuloksia selvitettiin valmistamalla 20 litran koe-eriä maistatettavaksi potentiaalisille asiakkaille. Lähtökohtana oli, että oluen laatu, käytettävät menetelmät ja raaka- aineet ovat ensiluokkaisia.
Verotus, tiukka lainsäädäntö ja kiristyvä kilpailu ovat pienpanimon toiminnan suurimmat haasteet. Lähellä tuotettujen laatuoluiden kasvava kysyntä on kuitenkin lisännyt uusien pienpanimoiden määrää ja mahdollisuuksia. Pienpanimot pitävät tehtävänään ylläpitää käsityöläistaitoa ja edistää suomalaisen olutkulttuurin kehittymistä parempaan suuntaan.
Alan markkinatilanne ja vallitsevat trendit selvitettiin osallistumalla erilaisiin tapahtumiin, tutustumalla myyntikanavien valikoimaan ja muiden valmistajien tuotteisiin.
Tuotekehityksen tuloksia selvitettiin valmistamalla 20 litran koe-eriä maistatettavaksi potentiaalisille asiakkaille. Lähtökohtana oli, että oluen laatu, käytettävät menetelmät ja raaka- aineet ovat ensiluokkaisia.