Savustus leppäbriketeillä : brikettien koostumuksen vaikutus niiden savuntuotto-ominaisuuteen
Suomela, Mikko (2015)
Suomela, Mikko
2015
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023121437196
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023121437196
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tarkoituksena oli selvittää kuinka tasalaatuisia hailuotolaisen yrityksen Veljekset Suomelan markkinoille toimittamat leppäbriketit ovat ja millainen leppäpurun raekoko olisi brike-teissä toimivin. Opinnäytetyössä selvittiin mitä mahdollisia säätöjä yrittäjät voivat itse briketinpu-ristinlaitteeseen tehdä, jotta brikettien koostumusta voidaan tarvittaessa muuttaa.
Tutkimuksessa puristettiin brikettejä kolme sarjaa: vertailusarja, koesarja A ja koesarja B. Jokai-sessa sarjassa tehtiin kolme erää, jotka sisälsivät kaksikymmentä brikettiä. Ensimmäiseksi puristettiin vertailusarjan kolme erää laitteen tehdassäädöillä. Raaka-aineseos koostui 0 - 2,5 mm ja 2,5 - 4,5 mm kokoisista leppäpuruista. Raaka-aineseoksen laitteisto sekoittaa valmiiksi. Seuraavaksi puristettiin koesarja A, jossa briketit puristettiin tehdassäädöillä ja seos valmistettiin käsin seulomalla alle 1 mm hienoaines pois ja käyttämällä 1 - 2,5 mm kokoista leppäpurua. Viimeiseksi puristettiin koesarja B, jossa raaka-aineseos niin ikään valmistettiin käsin 1 - 2,5 mm puruista sekä seokseen lisättiin 30 % karkeampaa haketta kooltaan 2, 5 - 4,5 mm. Tämän lisäksi koneen puristusaikaa pidennettiin, sekä esilämmitystehoa nostettiin. Kaikista kokeissa puristetuista briketeistä määritettiin massa ja koko sekä näiden perusteella kiintotiheys. Sarjoista arvioitiin myös säätöjen vaikutusta työtehoon. Mitoiltaan tasalaatuisimpia olivat koesarjan B briketit.
Polttokokeissa tutkittiin savustuksessa käytettävien leppäbrikettien herkkyyttä luovuttaa savua. Polttokokeissa brikettejä lämmitettiin sähkövastuksella 20 minuuttia, jonka jälkeen määritettiin tuossa ajassa hävinnyt massa. Silmämääräisesti polttokokeissa pyrittiin tarkkailemaan savuami-sen alkamiseen kulunutta aikaa. Eniten painosta hävisi koesarjan A briketeistä, erot eivät tosin olleet suuria. Savuamisen alkamisessa ei niin ikään havaittu isoja eroja sarjojen välillä. Mekaanis-ta kestävyyttä tutkittiin punnitsemalla briketeistä käsittelyn aikana irtoavan irtoaineksen määrä ja vertaamalla sitä brikettien ja irtoaineksen yhteismassaan. Kestävyys todettiin kaikissa puristus-sarjoissa hyväksi, vaihdellen 98,5 % - 99,5 %. The purpose of this thesis was to determine how consistent the quality of smoking briquettes now on the market are and whether any other raw material mixture may be workable. The aim was also to find out what adjustments the entrepreneurs can make by themselves in the future to improve briquettes composition.
In the studies three different series of briquettes were pressed: the reference series, a-series of briquettes and the b-series of briquettes. Each series contained three twenty-briquette sets. The reference series was pressed by the factory settings of pressing machine and raw material mixture consisting alder saw dust sized 0 - 2,5 mm and 2,5 - 4,5 mm. The machine made the mixture automatically, pressing time was 0, 9 seconds and heating temperature 200 ºC. At a-series of briquettes fine dust particle size under 1 mm x 1 mm were vetted off and no rougher chips were added. Pressing time and saw dust pre heating were held the same as at reference series. At b-series of briquettes alder saw dust sized from 1 mm to 2,5 mm were used 70 % and rougher chips sized from 2,5 mm to 4,5 mm 30 %. In this series also pressing time was increased to 2,0 seconds and heating temperature was increased to 220 ºC. All briquettes were weighted and thicknesses were measured. Density of briquettes were calculated from these measurements. Work efficiency was determined by counting how long time it takes to press 10 briquettes. B-series briquettes were the most homogenous ones.
In heating tests briquettes sensitivity to produce smoke was studied. Briquettes were heated at immersion heater 20 minutes and in this time lost weight was measured. Time elapsed to smoking to start was determined visually. The Best results of losing weight during heating were series-a briquettes although differences between other series weren’t big. Also smoking started about the same time in every series. Mechanical durability was studied by comparing loose material weight to total mass of each sets. Durability was good in every sets varying from 98,5 % to 99, 5 %.
Tutkimuksessa puristettiin brikettejä kolme sarjaa: vertailusarja, koesarja A ja koesarja B. Jokai-sessa sarjassa tehtiin kolme erää, jotka sisälsivät kaksikymmentä brikettiä. Ensimmäiseksi puristettiin vertailusarjan kolme erää laitteen tehdassäädöillä. Raaka-aineseos koostui 0 - 2,5 mm ja 2,5 - 4,5 mm kokoisista leppäpuruista. Raaka-aineseoksen laitteisto sekoittaa valmiiksi. Seuraavaksi puristettiin koesarja A, jossa briketit puristettiin tehdassäädöillä ja seos valmistettiin käsin seulomalla alle 1 mm hienoaines pois ja käyttämällä 1 - 2,5 mm kokoista leppäpurua. Viimeiseksi puristettiin koesarja B, jossa raaka-aineseos niin ikään valmistettiin käsin 1 - 2,5 mm puruista sekä seokseen lisättiin 30 % karkeampaa haketta kooltaan 2, 5 - 4,5 mm. Tämän lisäksi koneen puristusaikaa pidennettiin, sekä esilämmitystehoa nostettiin. Kaikista kokeissa puristetuista briketeistä määritettiin massa ja koko sekä näiden perusteella kiintotiheys. Sarjoista arvioitiin myös säätöjen vaikutusta työtehoon. Mitoiltaan tasalaatuisimpia olivat koesarjan B briketit.
Polttokokeissa tutkittiin savustuksessa käytettävien leppäbrikettien herkkyyttä luovuttaa savua. Polttokokeissa brikettejä lämmitettiin sähkövastuksella 20 minuuttia, jonka jälkeen määritettiin tuossa ajassa hävinnyt massa. Silmämääräisesti polttokokeissa pyrittiin tarkkailemaan savuami-sen alkamiseen kulunutta aikaa. Eniten painosta hävisi koesarjan A briketeistä, erot eivät tosin olleet suuria. Savuamisen alkamisessa ei niin ikään havaittu isoja eroja sarjojen välillä. Mekaanis-ta kestävyyttä tutkittiin punnitsemalla briketeistä käsittelyn aikana irtoavan irtoaineksen määrä ja vertaamalla sitä brikettien ja irtoaineksen yhteismassaan. Kestävyys todettiin kaikissa puristus-sarjoissa hyväksi, vaihdellen 98,5 % - 99,5 %.
In the studies three different series of briquettes were pressed: the reference series, a-series of briquettes and the b-series of briquettes. Each series contained three twenty-briquette sets. The reference series was pressed by the factory settings of pressing machine and raw material mixture consisting alder saw dust sized 0 - 2,5 mm and 2,5 - 4,5 mm. The machine made the mixture automatically, pressing time was 0, 9 seconds and heating temperature 200 ºC. At a-series of briquettes fine dust particle size under 1 mm x 1 mm were vetted off and no rougher chips were added. Pressing time and saw dust pre heating were held the same as at reference series. At b-series of briquettes alder saw dust sized from 1 mm to 2,5 mm were used 70 % and rougher chips sized from 2,5 mm to 4,5 mm 30 %. In this series also pressing time was increased to 2,0 seconds and heating temperature was increased to 220 ºC. All briquettes were weighted and thicknesses were measured. Density of briquettes were calculated from these measurements. Work efficiency was determined by counting how long time it takes to press 10 briquettes. B-series briquettes were the most homogenous ones.
In heating tests briquettes sensitivity to produce smoke was studied. Briquettes were heated at immersion heater 20 minutes and in this time lost weight was measured. Time elapsed to smoking to start was determined visually. The Best results of losing weight during heating were series-a briquettes although differences between other series weren’t big. Also smoking started about the same time in every series. Mechanical durability was studied by comparing loose material weight to total mass of each sets. Durability was good in every sets varying from 98,5 % to 99, 5 %.