Esihenkilötyön vaikutus työntekijöiden sitoutumiseen Sushibar + Wine ravintoloissa
Khodir, Tommi; Sapkota, Assish (2023)
Khodir, Tommi
Sapkota, Assish
2023
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023120433868
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023120433868
Tiivistelmä
Tämä opinnäytetyö on toimeksianto Sushibar + Wine ravintoloille. Tämän työn tarkoitus on tutkia, kuinka esimiestoiminta Sushibar + Wine vaikuttaa ravintolan työntekijöihin sekä ravintolan
toimintaan. Meidän tekemämme tutkimus on tehty haastattelemalla Sushibar + Wine ravintoloiden nykysisä sekä menneitä työntekijöitä. Haastatteluiden tavoitteena on selvittää mitenkä esihenkilöiden työnteko vaikuttaa ravintolan työntekijöihin.
Työn ensimmäinen luku on meidän johdantomme missä käymme työn pääasiat tarkasti läpi.
Opinnäytetyössä käymme läpi esimiestoiminnan tärkeitä osia ja rooleja. Käytämme hyväksemme luotettavia lähteitä tiedon keruussa.
Ravintolatyöntekijöiden sitoutuminen on ollut ja on edelleen kasvava ongelma nykypäivän ravintoloissa. Työntekijät eivät viihdy samassa työympäristössä, samalla tavalla kuin ennen. Työntekijät vaativat paljon enemmän organisaatiolta, kun kyse on yksittäisen työntekijän sitoutuminen.
Suuret tekijät, jotka vaikuttavat työntekijän sitoutumiseen ovat palkka, työilmapiiri ja etenemismahdollisuudet.
Tämä opinnäytetyö antaa hyviä suosituksia Sushibar + Wine organisaation johdolle sekä ravintoloiden esimiehille. Opinnäytetyömme tulee esittämään parannusehdotuksia ja korostamaan
asioita mitkä toimivat Sushibar + Wine ravintoloissa
toimintaan. Meidän tekemämme tutkimus on tehty haastattelemalla Sushibar + Wine ravintoloiden nykysisä sekä menneitä työntekijöitä. Haastatteluiden tavoitteena on selvittää mitenkä esihenkilöiden työnteko vaikuttaa ravintolan työntekijöihin.
Työn ensimmäinen luku on meidän johdantomme missä käymme työn pääasiat tarkasti läpi.
Opinnäytetyössä käymme läpi esimiestoiminnan tärkeitä osia ja rooleja. Käytämme hyväksemme luotettavia lähteitä tiedon keruussa.
Ravintolatyöntekijöiden sitoutuminen on ollut ja on edelleen kasvava ongelma nykypäivän ravintoloissa. Työntekijät eivät viihdy samassa työympäristössä, samalla tavalla kuin ennen. Työntekijät vaativat paljon enemmän organisaatiolta, kun kyse on yksittäisen työntekijän sitoutuminen.
Suuret tekijät, jotka vaikuttavat työntekijän sitoutumiseen ovat palkka, työilmapiiri ja etenemismahdollisuudet.
Tämä opinnäytetyö antaa hyviä suosituksia Sushibar + Wine organisaation johdolle sekä ravintoloiden esimiehille. Opinnäytetyömme tulee esittämään parannusehdotuksia ja korostamaan
asioita mitkä toimivat Sushibar + Wine ravintoloissa