Cafe Solmun kehittäminen ympärivuotiseksi : ideasta valmiiksi liiketoimintamalliksi
Ahvenainen, Ella (2023)
Ahvenainen, Ella
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023113032843
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023113032843
Tiivistelmä
Opinnäytetyön aiheena oli ympärivuotisuuden lisääminen Äkäslompolossa sijaitsevalle kahvilalle. Toimeksiantajana opinnäytetyössä toimi Cafe Solmu. Tehtävänä oli kyselytutkimuksen keinoin selvittää asiakkaiden näkemyksiä kahvila- ja ravintolapalveluista, niiden riittävyydestä sekä mahdollisesta käyttöasteesta myös sesongin ulkopuolella. Kyselytutkimus toteutettiin Äkäslompolossa 9.10.2023–28.10.2023.
Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää ympärivuotisempaa liiketoimintaa Cafe Solmun hiljaiselle sesongille ennen kaikkea paikallisille, sekä kesä – että ruska-matkailijoille tukemaan ympärivuotisempaa matkailua. Tavoitteena oli realististen ideoiden avulla luoda liiketoimintamalli, jota voitaisiin toteuttaa talvisesongin ulkopuolella Cafe Solmussa.
Kyselytutkimuksen vastauksista nousseiden vastausten avulla sekä toteuttamiskelpoisten ideoiden pohjalta tehtiin myös SWOT-analyysi, jonka pohjalta koottiin vielä yhtenäinen ja kokonainen tuotos, liiketoimintamalli. Liiketoimintamallissa kuvataan muun muassa Cafe Solmun arvolupaus, asiakasryhmät ja niiden suhteet. Kyselytutkimuksesta saatujen vastausten perusteella saatiin selville, että Äkäslompolon alueen kahvila- ja ravintolatoiminnan kehittämiseksi ympärivuotisen toiminnan lisääminen on kokeilemisen arvoista. Opinnäytetyön tuloksista ja tuotoksista voi hyötyä erityisesti toimeksiantajan edustaja ympärivuotisemmalla liiketoiminnalla.
Opinnäytetyön tavoitteena oli kehittää ympärivuotisempaa liiketoimintaa Cafe Solmun hiljaiselle sesongille ennen kaikkea paikallisille, sekä kesä – että ruska-matkailijoille tukemaan ympärivuotisempaa matkailua. Tavoitteena oli realististen ideoiden avulla luoda liiketoimintamalli, jota voitaisiin toteuttaa talvisesongin ulkopuolella Cafe Solmussa.
Kyselytutkimuksen vastauksista nousseiden vastausten avulla sekä toteuttamiskelpoisten ideoiden pohjalta tehtiin myös SWOT-analyysi, jonka pohjalta koottiin vielä yhtenäinen ja kokonainen tuotos, liiketoimintamalli. Liiketoimintamallissa kuvataan muun muassa Cafe Solmun arvolupaus, asiakasryhmät ja niiden suhteet. Kyselytutkimuksesta saatujen vastausten perusteella saatiin selville, että Äkäslompolon alueen kahvila- ja ravintolatoiminnan kehittämiseksi ympärivuotisen toiminnan lisääminen on kokeilemisen arvoista. Opinnäytetyön tuloksista ja tuotoksista voi hyötyä erityisesti toimeksiantajan edustaja ympärivuotisemmalla liiketoiminnalla.