Kehittämisen kahvakuula. Työkaluja ruokapalvelualan yrityksille
Neuvonen, Riikka; Vauhkonen, Elina; Teemu, Pulkkinen; Anna, Puustinen (2023)
Neuvonen, Riikka
Vauhkonen, Elina
Teemu, Pulkkinen
Anna, Puustinen
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-551-2
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-344-551-2
Tiivistelmä
Kehittämisen kahvakuula on helposti lähestyttävä ja mieleen painuva kehittämisen malli. Vaikka Kahvakuulan materiaali onkin suunnattu ruokapalveluyrityksille, sitä on helppo soveltaa myös muilla aloilla. Kehittämisen kahvakuula perustuu Lean-filosofian jatkuvan kehittämisen malliin (PDCA). Teoreettisena taustana on hyödynnetty Lean-filosofiaa sekä palvelumuotoilun menetelmiä. Kehittämisen kahvakuulan materiaali on koottu mukana olleiden pilottiyritysten omavalintaisten kehittämistehtävien pohjalta sekä yrittäjien haastatteluissa esiin nousseista tarpeista.
Tässä julkaisussa esitellään tiivistetty versio Kehittämisen kahvakuula -mallista. Hankkeessa käytetyt ja tuotetut materiaalit on koottu ThingLink-alustalle, jossa lukijan on helppo valita tutustuttavakseen haluamansa teemat ja työkalut. Alustalta löytyy monipuolisesti teoriaa, työkaluja ja vinkkejä kaikkiin kehittämisen vaiheisiin.
Tämä julkaisu on syntynyt Ruokatuotteista boostia – kehittämisen välineitä ruokapalvelualan mikro- ja pk-yrityksille -hankkeen lopputuloksena. Hankkeen tarkoituksena oli lisätä eteläsavolaisten ruokapalveluyritysten systemaattista kehittämisosaamista. Tavoitteena oli luoda yhtenäinen kehittämisen malli ruokapalvelualan yrityksille. Hankkeen tuotokseksi kiteytyi Kehittämisen kahvakuula -systemaattisen kehittämisen malli ruokapalvelualan yrityksille.
Tässä julkaisussa esitellään tiivistetty versio Kehittämisen kahvakuula -mallista. Hankkeessa käytetyt ja tuotetut materiaalit on koottu ThingLink-alustalle, jossa lukijan on helppo valita tutustuttavakseen haluamansa teemat ja työkalut. Alustalta löytyy monipuolisesti teoriaa, työkaluja ja vinkkejä kaikkiin kehittämisen vaiheisiin.
Tämä julkaisu on syntynyt Ruokatuotteista boostia – kehittämisen välineitä ruokapalvelualan mikro- ja pk-yrityksille -hankkeen lopputuloksena. Hankkeen tarkoituksena oli lisätä eteläsavolaisten ruokapalveluyritysten systemaattista kehittämisosaamista. Tavoitteena oli luoda yhtenäinen kehittämisen malli ruokapalvelualan yrityksille. Hankkeen tuotokseksi kiteytyi Kehittämisen kahvakuula -systemaattisen kehittämisen malli ruokapalvelualan yrityksille.