Johtamisen vaikutukset henkilöstön hyvinvointiin ravintola-alalla
Paasonen, Sara (2023)
Paasonen, Sara
2023
All rights reserved. This publication is copyrighted. You may download, display and print it for Your own personal use. Commercial use is prohibited.
Julkaisun pysyvä osoite on
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023112130865
https://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2023112130865
Tiivistelmä
Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää työntekijöiden työhyvinvoinnin tilaa ravintola-alalla ja esihenkilö
työn vaikutuksia siihen. Opinnäytetyössä tarkoituksena oli myös selvittää, mitkä asiat vaikuttavat työntekijän
sitoutumiseen työpaikalla ja miten näihin asioihin voisi johtamisella vaikuttaa.
Aihe on ajankohtainen, sillä ravintola-ala on kärsinyt työvoimapulasta korona pandemiasta asti, eikä osaavia
työntekijöitä löydy riittävästi kaikkiin yrityksiin. Kun työntekijöistä on pulaa, on entistä tärkeämpää onnistua
sitouttamaan yrityksen työntekijöitä. Opinnäytetyössä on tarkoituksena selvittää, onko esihenkilötyöllä
vaikutusta henkilöstön sitoutumiseen ja millä tavoin työpaikkaan työhyvinvointia ja sitoutumista
voitaisiin esihenkilötyöllä edistää.
Ammattitaitoisten työntekijöiden puute voi vaikuttaa henkilöstön kuormittumiseen ja työhyvinvointiin
myös suoraan. Henkilöstön puute voi heikentää henkilöstön hyvinvointia ja vaikuttaa negatiivisesti heidän
kuvaansa omasta työpaikastaan. Väsynyt ja kuormittunut työntekijä ei pysty työskentelemään parhaalla
mahdollisella tavalla, joka voi vaikuttaa työn lopputulokseen. Tyytymätön työntekijä harkitsee myös herkemmin
työpaikan vaihtoa.
Opinnäytetyö toteutettiin laadullisena tutkimuksena ja teemahaastattelu menetelmällä. Haastateltaviksi
valikoitui viisi ravintola-alan työntekijää. Haastattelut olivat puolistrukturoituja teemahaastatteluita. Teemahaastatteluiden
kysymykset valikoituvat tutkimusongelmaan sopiviin teemoihin liittyen. Teemat olivat
Johtaminen ravintola-alalla, työhyvinvointi ja sitoutuminen. Aineisto analysoitiin käyttäen laadullisen sisällönanalyysin
teemoittelun avulla.
Tutkimusten tuloksista selviää, että ravintola-alalla erityisen tärkeänä pidetään tiivistä työyhteisöä. Jokaisessa
haastattelussa korostui tärkeäksi työpaikassa viihtyvyyden kannalta työkaverit, joiden kanssa työvuoroissa
on hauskaa. Tärkeänä koettiin myös työn- ja vapaa-ajan tasapaino, johon juuri johtamisella voidaan
vaikuttaa. Johtamiselta toivottiin henkilökohtaisuutta ja tasapuolisuutta. Kuormitusta vähentävänä tekijänä
koettiin tärkeäksi, että työpäivän aikana olisi mahdollista pitää riittävät tauot, eikä työpäivät olisi kohtuuttoman
pitkiä. Haastatteluiden tulokset tukevat teoreettista viitekehystä. Opinnäytetyön tuloksista voivat
hyötyä ravintola-alan esihenkilöt sekä yrittäjät.
työn vaikutuksia siihen. Opinnäytetyössä tarkoituksena oli myös selvittää, mitkä asiat vaikuttavat työntekijän
sitoutumiseen työpaikalla ja miten näihin asioihin voisi johtamisella vaikuttaa.
Aihe on ajankohtainen, sillä ravintola-ala on kärsinyt työvoimapulasta korona pandemiasta asti, eikä osaavia
työntekijöitä löydy riittävästi kaikkiin yrityksiin. Kun työntekijöistä on pulaa, on entistä tärkeämpää onnistua
sitouttamaan yrityksen työntekijöitä. Opinnäytetyössä on tarkoituksena selvittää, onko esihenkilötyöllä
vaikutusta henkilöstön sitoutumiseen ja millä tavoin työpaikkaan työhyvinvointia ja sitoutumista
voitaisiin esihenkilötyöllä edistää.
Ammattitaitoisten työntekijöiden puute voi vaikuttaa henkilöstön kuormittumiseen ja työhyvinvointiin
myös suoraan. Henkilöstön puute voi heikentää henkilöstön hyvinvointia ja vaikuttaa negatiivisesti heidän
kuvaansa omasta työpaikastaan. Väsynyt ja kuormittunut työntekijä ei pysty työskentelemään parhaalla
mahdollisella tavalla, joka voi vaikuttaa työn lopputulokseen. Tyytymätön työntekijä harkitsee myös herkemmin
työpaikan vaihtoa.
Opinnäytetyö toteutettiin laadullisena tutkimuksena ja teemahaastattelu menetelmällä. Haastateltaviksi
valikoitui viisi ravintola-alan työntekijää. Haastattelut olivat puolistrukturoituja teemahaastatteluita. Teemahaastatteluiden
kysymykset valikoituvat tutkimusongelmaan sopiviin teemoihin liittyen. Teemat olivat
Johtaminen ravintola-alalla, työhyvinvointi ja sitoutuminen. Aineisto analysoitiin käyttäen laadullisen sisällönanalyysin
teemoittelun avulla.
Tutkimusten tuloksista selviää, että ravintola-alalla erityisen tärkeänä pidetään tiivistä työyhteisöä. Jokaisessa
haastattelussa korostui tärkeäksi työpaikassa viihtyvyyden kannalta työkaverit, joiden kanssa työvuoroissa
on hauskaa. Tärkeänä koettiin myös työn- ja vapaa-ajan tasapaino, johon juuri johtamisella voidaan
vaikuttaa. Johtamiselta toivottiin henkilökohtaisuutta ja tasapuolisuutta. Kuormitusta vähentävänä tekijänä
koettiin tärkeäksi, että työpäivän aikana olisi mahdollista pitää riittävät tauot, eikä työpäivät olisi kohtuuttoman
pitkiä. Haastatteluiden tulokset tukevat teoreettista viitekehystä. Opinnäytetyön tuloksista voivat
hyötyä ravintola-alan esihenkilöt sekä yrittäjät.